måndag, oktober 27, 2008

The Lista!

Okej, här kommer hela listan så som den är skriven av Jonas:

1. Kyckling och rotfrukter i ugn med fullkornsbulgur
2. Crêpes med veg.färs och vitkål
3. Fiskgryta
4. Kycklingwok med ris eller quinoa
5. Pasta med veg.färssås
6. Blodpudding med vitkål (denna dag får ju jag då äta någonting annat eftersom jag inte äter nöt- coh griskött)
7. Lök- och paprikaomelett
8. Fisk med spenat- eller fetaosttäcke
9. Laxwok
10. Köttbullar med potatis och brysselkål
11. Linsgryta med sojakorv
12. Laxsoppa med broccoli
13. Grönsakswok med halloumi
14. Pasta med musselsås

Dela gärna med er av era bästa förslag så kanske vi kan få till en tredje vecka. :)

8 kommentarer:

Yogamamma sa...

Ugnsbakad lax med bulgur och fetaoströra är en favvo hos oss. Lätt och enkelt och snabbt.
Fetaoströran är turkisk yoghurt blandad med fetaost och Provencalska kryddor (finns i frysdisk)
Lycka till!

Kajsa sa...

yogamamma: Ja, det är jättegott! Nästan precis vad nummer 8 på listan är faktiskt, fast att det inte står specifikt lax så är det alltid lax när det är fetaost - om du förstår vad jag menar. :)

Malinka sa...

En av våra favoriter är en grönsaksgryta med bl.a. oliver, fetaost och vitkål – nu står det alldeles stilla vad mer är i den, men god är den! Om ni har den grönrutiga vegetariska kokboken står den där som grekisk vitkålsgryta eller liknande.

Har ni inte den vegetariska grönrutiga kan jag rekommendera den.

hanna sa...

Jag kör en trött:
http://flickr.com/search/?q=vecka&w=90903613%40N00

Och sen tycker jag att Annes fetapannkaka är svingod:
http://haavistos.blogspot.com/2008/10/mitt-vinnande-recept.html

Tove Kungsholmen sa...

Jag är rätt kass på vegoartade recept tyvärr men vill hemskt gärna ha receptet på pastan med musselsås. :)

(Ordverifiering: durecru, betyder typ hård och rå på franska, haha!)

[attle] sa...

Jag brukar göra en god soppa som vi äter innan pannkakorna, istället för ärtsoppa, eller bara som den är ibland.

Mina barns favoritsoppa:
Morotssoppa med röda linser, 4 port

1 gul lök
4-5 morötter
2 lagerblad
10 dl vatten + 2 grönsaksbuljong
2 dl röda linser
1-2 tsk olja
3-4 msk hackad koriander (fast jag brukar ta färsk timjan istället)
crème fraiche

Skala och hacka löken, skala och skiva morötter.
Fräs tillsammans med olja i kastrull. Lägg i lagerblad och späd med vatten.
Smula i buljong och koka upp. Skölj linserna noga och lägg i dem.
Låt soppan koka på svag värme under lock 10-15 min tills linser och grönsaker är mjuka.
Blanda väl och mosa gärna sönder linser och morötter, med fördel i mixer/stavmixer.
Späd med vatten om det behövs.
Blanda i koriander/timjan och servera med klick crème fraiche.

Den är god! Riktigt god!


Annars tycker jag att ugnsmat är kanon, bara att slänga in och så kan man vara med familjen medans.
Tex lasagne, vego eller vanlig. Tror yogamamma har gott recept på en vego :-)
Snabbmat: Fiskpinnar (jag gör dem i ugnen för att slippa stank ;-) med potatis(mos) och gröna ärtor, gurkyogurtsås till.
Kycklinggryta thai röd curry, med mycket paprika, vitkål, blomkål och annat gott i, ris till.
Till exempel.
Står lite stilla i min matfantasi just nu... :-)

annelie sa...

Gud så mycket goa grejor!

C a t r i n e & co sa...

kikärtsbiffar med tikka masala sås serveras med matvete.