söndag, oktober 05, 2008

Höstens spellista

Som jag tidigare skrivit är jag ett riktigt radiofreak. Men ibland bli tom jag trött på trafiksändningarna i P4. Då sätter jag gärna på en skiva i stället och i 9 fall av 10 (den tionde ggn blir det nog en barnskiva) är det just nu en av dessa fyra:


Johnny Cash, Tracey Ullman, The Singing Detective och Moneybrother. Jag går liksom runt på dem. De täcker de flesta av mina sinnesstämningar och behov. Vanligast är nog soundtracket från TV-serien The Singing Detective. Om du inte känner till serien så ta en titt på detta klipp (obs: du måste se hela klippet!).

Men just i dag har jag kört Moneybrothers underbara svenska coverplatta "Pengabrorsan" säkert fem gånger. Och om inte ungarna sov skulle jag gärna köra den igen. Ingen får mig att dansa i köket som Anders Wendin denna höst.

Vilka skivor går du runt på just nu?

4 kommentarer:

hanna sa...

Håkan oftast. Och Säkert!-plattan. Annars är det mycket Kent, Blur, Suede...och nu senast övertalade Johanna in mig i Veronica Maggio-spåret och jag är lite överraskad men det är rätt bra!

Mija sa...

Afasi & Filthy, Bill Withers, Embee, Justice, Kleerup och Saint Etienne är några som spelas flitigt just nu hemma hos foglossningsmorsan. Men spellistan ändras hela tiden.

Kajsa sa...

Hanna: Håkan, ja! Honom borde jag lyssna på oftare. Säkert! är jag nyfis på men har hört väldigt lite. Bra alltså?

mija: Oj, vad spännande. Känner bara till Saint Etienne.

Kajsa sa...

Det blir alldeles för lite musik och alldeles för mycket P1 just nu. Men Gram Parsons, Nirvana, k d lang, lite gamla beck-låtar blir det just nu när jag väl lyssnar.