måndag, oktober 27, 2008

Känsla för skridsko

Hur snabbt tar en liten unge upp information egentligen och var kommer allt ifrån? Jag blir dagligen fascinerad och förvånad över saker Lydia säger eller gör. Det är så otroligt mycket som jag inte ens vet hur hon har kommit i kontakt med. Klart jag fattar att hon snappar upp mycket på förskolan osv, men ändå! Så mycket! Idag i badet tog jag bort halkmattorna och då gled hon runt på sina små fötter och ropade förtjust "Jag åker skidskor!". Ja, det kanske inte låter så konstigt, men jag vet allvarligt talar inte var eller när hon överhuvudtaget har kommit i kontakt med skridskoåkning. I alla fall inte till den grad att hon skulle fatta känslan och kunna överföra den på att glida i badkaret. Och uppenbarligen har hon det och det har säkert en mycket logisk förklaring bara man kände till den. Men det är så många sådana incidenter hela tiden. Spännande, roligt och... lite läskigt, faktiskt.

6 kommentarer:

annasv sa...

Det är så häftigt vad de är snabba på att snappa upp saker och ting.

Kram,
AnnaSv

RANA sa...

Ja, de är otroliga. Det är bara att hålla i sig och förundrad åka med på resan. :-D

Kram, Rana

Botilda sa...

Sprallin åker också skridskor - hasar runt på saker på golvet. Och jag undrar också varifrån det kommer. Det var ju inte som att förra vintern var full av blanka isar direkt...

Kajsa sa...

annasv: Ja, verkligen.

rana: Jag antar det - och vilken resa!

botilda: Nej eller hur?! Så tänker jag också - förra vintern såg vi väl inte en enda som åkte skridskor.

.attle. sa...

Barn är fantastiska! Det är bara så coolt att vi har möjligheten att få vara med om det här. Barn, se dem utvecklas och växa upp. Ååååh, jag får gåshud av välbehag.

Tjockalocka sa...

Ja det är verkligen otroligt! Jag upplever samma sak med Knut, han kommer hem och berättar saker omallt möjligt. Frågar hur klorofyllen kommer in i lövet! Och annat spännande.