tisdag, september 18, 2007

Självbehärskning

Jag kommer in genom dörren klockan åtta på kvällen. Är hungrig (har inte hunnit äta middag) och trött (just cyklat hem från en hel dags pluggande ute på Universtietet). Hela hallgolvet är fullt av skor. Köksgolvet är fullt av kastruller och bunkar som Lydia dragit ut ur ett skåp. Diskbänken är full av skitiga tallrikar och glas (diskmaskinen är full med ren disk) och ett gosedjur. På köksbordet ligger tre dagars DN samt strumpor, tejp, några pennor, en kokbok, fler gosedjur och bananer. I Lydias rum är golvet fullt av kritor, papper, böcker och lösa delar från pussel. Radion står på i köket och stereon är på i vardagsrummet, cumbiamusik. Nedanför stereon ligger tvätten som sattes på i morse fortfarande blöt i en blå Ikea-kasse. På väg mot badrummet hittar jag tre nappar på golvet som jag plockar med mig. Inne i badrummet badar Lydia, Jonas sitter brevid. Jag tar ett djupt andetag.
–Hej, hur har ni haft det? säger jag glatt.

5 kommentarer:

Charlotta Åberg sa...

oj oj oj...jsg beundrar ditt tålamod och behärskning kajsa, verkligen! puss

Yogamamma sa...

men du, det där är ju KALASBRA!
Sen är det bara att gå ner i källaren och slå på boxningssäcken ;)

Camillas lockar sa...

Holy CRAP! Jag hade inte fixat det. Jävlar vad mannen hade fått skopa. Respekt för att du fixar det, Kajsa!

Kajsa sa...

Forestfriend:
Haha, ja han måste ju få tid att komma in i "chef-för-hushållet"-rollen. Sen är jag inte alltid så bra på att hålla ordning själv heller - men min gräns är definitivt mycket lägre än hans!

Act as if:
Ja kanske du har rätt. Tyvärr har vi ingen källare och ingen boxningssäck, men annars vore det perfekt.

Camilla:
Har inte så mycket val faktiskt. Känner att det funkar ännu sämre när jag gnäller och ger order och blir besviken hela tiden. Nu har jag bestämt mig för att försöka släppa på kraven och förhoppningsvis må bättre på kuppen.

Tove Kungsholmen sa...

Well done!

Sa du ngt senare eller kunde du hålla dig? Jag tror inte jag hade kunnat hålla mig i längden...