lördag, september 29, 2007

Shopping

Tog mig in till Odenplan idag för att inhandla en bok som bara fanns där. "Den kupade handen", måste läsa på lite om teknikens historia. Drev runt efteråt i jakt på ett bra lunchställe, eftersom att min mage kurrade och jag blev mer och mer kissnödig. Höll på att ge upp helt då jag alla ställen var omysiga eller tokfulla eller stängda. Ofta båda de första två samtidigt. Till slut ramlade jag utmattad ner på ett ställe med det något töntiga namnet Kafé Retro på Barnhusgatan. Väl där inne möts jag av en lugn atmosfär, lagom lite folk, avskalad men inte överdesignad inredning och en väldigt trevlig kille bakom disken. Ingen känsla av massproduktion här inte.

Jag beställer en Sallad Nicoise, som en äldre dam tillverkar. Herregud, tänker jag, det är bergis hans mamma! Är detta ett äkta familjeföretag? Mycket riktigt. När killen (på runt 30) inte kan växla min sedel säger han "Pappa, sticker du över och växlar hos XX" var på en äldre man studsar upp från sin plats brevid disken och går iväg för att växla. Salladen var fräsch och saftig, fullproppad med tonfisk, ägg, sardeller, potatis, kapris (shit, jag älskar kapris!), röd lök, brytbönor m.m. Och så några vindruvor i en skål till efterätt! Mmmmums.

Sen drev jag mätt och nöjd vidare för att på väg hem scanna av delar av stan på jakt efter en vinterjacka. Jag har nämligen fått den något opraktiska idén att jag vill ha en rosa vinterkappa. Vette fan om det är möjligt. Har inte sett en enda hittills. Om någon vet var det finns någon schysst butik som har lite färgglada kappor så hojta gärna!

För övrigt; Svart är inte mer än en färg, som det står i några löjliga reklamrexter. Svart är bara en färg! Dessutom har hela övervåningen på PUB omvandlats till ett superflashigt second hand-inferno. "Utvalt av Nina Persson" som kvinnan på en annan PUB-avdelningen lystet meddelade mig. Kyss mig där bak. Det tror jag den dag jag ser Nina Persson själv sitta där och sortera kläderna. Men dyrt var det så klart. Annars diggar jag stark hennes klädstil och skulle gärna ha henne som min personal shopper.. hehe, det vore nåt.


När alla försök till klädköp gick om intet passade jag istället på att köpa en Kånken Mini, knallgul, inför Lydias dagisstart. Den 19:e november är det dax. På torsdag ska vi gå dit och hälsa på igen, hela familjen. Ska bli så kul att se Lydia ränna runt i de där rummen för första gången.

2 kommentarer:

hanna sa...

Fast du, det är faktiskt Nina som har valt ut och shoppat kläderna :)
Kolla här: http://www.pub.se/blog/

Kajsa sa...

Hanna:
Jaha, å fan. Skulle dock ändå gärna se henne sitta där och sortera ;-)