fredag, februari 13, 2009

Förhalningskassan

"Mikael Strömbäck, som anses vara hjärnan bakom försäkringskassans kritiserade IT-satsning, avgår från sin tjänst för pensionsmyndigheten. (Han) avgick från posten som utvecklingsdirektör redan i april förra året." skriver DN idag.
Tydligen var han innan han kom till f-kassan ansvarig för en stor dataomläggning på Ericsson. Säkert kunde han till viss del sin sak. Kanske förstod han allt om företags it.satsningar och omläggningar. Men det han kanske inte förstod var den stora skillnaden mellan Ericsson och f-kassan; Ericsson må vara ett företag där en massa människor är beroende av att företaget går med vinst, om några månader eller kanske till och med nästa år. Men f-kassan är ett företag där en massa människor är helt ekonomiskt beroende av att företaget uppfyller sina åtaganden i tid! Varje månad, året runt. Det är där det har fallit igenom och det är djupt tragiskt att det har drabbat så många människor.

Om man inte kan lite på det företag som samhället har upprättat för att vara medborgarnas försäkring när livet så kräver, t ex vid tillfällig sjukdom, då står det illa till med det samhället.

1 kommentar:

Din Kompis i Skogen sa...

Det är verkligen riktigt jävla dåligt!