onsdag, november 17, 2010

01 Presentation

Jag har försökt skriva detta inlägg två gånger redan och varje gång blir det en jäkla historik iställer för en presentation av vem jag är. Visserligen har det fått mig att minnas en massa spännande detaljer i mitt liv som jag inte tänk på på väldigt länge. Men, det känns inte som om jag vill presentera mig med en detaljerad historik egentligen. Därför blir det i stället en liten oredigerad kompott. Bättre det än att inte få iväg något alls, tänker jag. :)

Jag är nästan exakt 38 år gammal. Jag är född och uppvuxen i Stockholms närförorter (mer eller mindre) och har för utom några års pendlande till och från Dublin bott hela mitt liv i denna stad.
Mina föräldrar skiljde sig när jag var två år gammal och min pappa flyttade längre och längre norr ut under min barndom. Under tiden skaffade han mig två halvsystrar, vilket jag är evigt tacksam för. Mina systrar har betytt oerhört mycket för mig och gör det fortfarande.

Jag har pluggat och jobbat med alldeles för många saker för att ha kunnat göra någon som helst form av karriär och jag vet fortfarande inte riktigt vad jag ska bli när jag blir stor. Jag har en magisterexamen i Molekylärbiologi och har varit doktorand på Biokemiska institutionen på Stockhoms Universitet.

Jag har pluggat vetenskapskommunikation, journalistik, projektledning, pedagogik och didkatik. Jag har jobbat på fritids, vikarierat som Ma/NO-lärare på högstadiet, gjort barnprogram på UR, tillverkat korsord i egen firma och jobbar nu sedan min sista mammaledighet som lärare i förskoleklass (6-års). Och nu funderar jag på att börja plugga igen..

Hela min barndom och ungdom genomsyrades av väldigt mycket musik och sång och stora delar av mitt yngre liv genomlevde jag i kretsar där musiken hade en stor plats. Många av mina gamla skolkamrater återfinns i musikbranchen, även om jag aldrig var tillräckligt engagerad för att slå mig in där. Nu märker jag att jag sjunger konstant med mina barn och båda barnen är riktiga musikfreak, så kanske ligger det i generna (själv har jag definitivt ärvt det av min mor).

Min sambo, och barnens far, träffade jag när vi båda i flera år ägnade nästan all vår fria tid åt amatörteater, teaterkurser och sommarspel. Jag drömde länge i ungdomen om att bli regissör när jag blev stor, men den drömmen har jag lagt på hyllan. Men teater är fortfarande ett viktigt intresse i mitt liv och många vi känner är fortfarande aktiva. Jag ser betydligt fler teaterföreställningar om året än jag ser filmer på bio.

Jag är en fullständig nyhetsknarkare och politik har alltid varit ett av mina största intressen. Men det är först på senare år som jag valt att engagera mig i ett faktiskt parti och det är så fruktansvärt roligt. Jag har tidigare skämtat lite om att jag ska bli politiker på äldre dar när barnen blivit större. Nu har jag blivit rätt aktiv redan innan dess, men jag försöker hålla igen, eftersom att barnen fortfarande är så små. Det finns tid senare, tänker jag. Nu är det väldigt viktigt för mig att vara hemma mycket och det får för det mesta överskugga alla andra behov. Helt enkelt för att jag inte trivs med att vara borta så mycket från dem.

Godnatt!

3 kommentarer:

Fröken Blund sa...

Åh va roligt att få läsa om dig sådär! Så himla intressant, och egentligen vill jag själv haka på, men tiden är inte rätt för mig så kanske att jag börjar när alla andra slutar?
Kul att du hakat på iallafall, jag ser fram emot att läsa vidare...
kram

Kajsa sa...

Fröken Blund: Åh, det kommer så många tillfällen. Du har verkligen fullt upp med annat som är viktigare. Kram

Yogamamma sa...

Kul att du hakat på, det känns redan som om jag får en annan tyngd i den bild jag har av dig. Så - tack för att du delar med dig!