söndag, september 28, 2008

Bisfenolfria

Och till vår stora glädje visar en genomgång i dagens DN att de flaskor vi använder inte innehåller det omdiskuterade ämnet bisfenol! Vi tycker de är skitbra, så vi är himla glada att inte behöva fundera på att byta. Här är vad tillverkaren själv skriver på sin hemsida (scrolla längst ner).

5 kommentarer:

Mija sa...

Det problemet har vi inte ännu. Alltså med ångesten att man ger sitt barn välling med en gnutta bisfenol i, för hur vi, jag, än gör så totalvägrar F ta nappflaskan. Han tittar på oss som vi inte är riktigt kloka och drar sen i min tröja.
-Hallå! Ge mig något riktigt att dricka va??
Tips någon? Hur får man sin unge att ta nappflaskan?

Tove sa...

Och vi har bisfenolat loss rejält. Använt fel nappflaskor och värmt i micron. Sen en tid tillbaka vill Lovisa bara ha kall välling så det senare problemet har utgått men ändå...

Kajsa sa...

mija: Nä tyvärr, mina ungar gillar flaskan. ;)

tove: Ops. Men som sagt, de följer alla EU:s direktiv och som någon sa; alla i vår generation har växt upp på såna flaskor och vi är ju inte döa hela bunten.

Yogamamma sa...

Vi har fel flaskor, och de kommer att bytas ut.
Tack för all rolig läsning sen jag var här sist. Kram!

Mats o Mi sa...

Hej!

Vi har de senaste 4 -5 åren haft en Bisfenol fri nappflaska till barn gjord i ämnet polypropylen. Flaskan är framtagen av det Norska företaget Grieg AS i samarbete med Rikshospitalet. Vi säljer denna direkt till konsument men även till många större sjukhus som Karolinska, Sahlgenska, Umeå lasarett , MAS mfl.
Vi säljer även speciella nappar för barn med spalt. Jag har förstått att många letar efter flaskor som är fria från Bisfenol.

kolla gärna på www.dwenger.se