fredag, augusti 28, 2009

Läslust

Här är de böcker jag läst i sommar:

Yacoubians hus av Alaa al-Aswany
Jag tror vi behöver prata faktiskt av Jon Jefferson Klingberg
Skuggan i vattnet av Inger Frimansson
Ur vulkanens mun av Helena von Zweigbergk
Dagen efter av Lionel Shriver

Just nu har jag kommit halvvägs i
Jävla John av Eva Dozzi. Många skiljsmässo/relationskrisböcker blev det, av någon anledning. De flesta av böckerna var bra utan att vara fantastiska. Bäst var nog ändå Dagen efter, om än inte lika bra som hennes förra.

Ni då? Tagit er igenom nåt bra i sommar som jag borde läsa?

6 kommentarer:

Tove Kungsholmen sa...

Jag har läst skitlitteratur som vanligt. Bäst var Stieg, sämst var väl resten då. Håller på med en nu som heter Grundläggande genetik av Mikael Fant, en roman titeln till trots. Har inte lyft efter 100 sid så den lär väl inte göra det heller tyvärr...

Nu ska jag krypa ner med Mikael faktiskt.

Anonym sa...

Nu sitter ju jag på jobbet, långt från min bokbok, där jag skriver om allt jag läst, men jag gör väl ett försök ändå.

Jag har också läst The Yacoubian Building, som jag uppskattade, och dessutom Kartor för vilsna älskande, som jag tyckte var fenomenal.

Så har jag läst den där Guernsey-boken med den långa titeln och plöjt några deckare av bland andra Ann Cleeves och Mons Kallentoft.

Så läste jag Vindspejare, en gammal bok av Agneta Pleijel, och Den vidunderliga kärlekens historia, som jag inte hade läst förut.

Jag tror att det blev elva böcker totalt under sommaren.

/Heli

Fröken Blund sa...

Jag har läst några "lättisar" (såna man snabbt kan komma in i om man har behövt lägga ifrån sig dem då man typ tappat ett bröst, eller ett barn, eller nåt)
Jävla john är en, ganska underhållande måste jag säga.
Hon älskade, av Helena Henschen
Sommarsquash tokolosh av Rachel Zadok, Flickorna från Riyadh av Rajaa Alsanea...lättlästa, sköna böcker...

Kajsa sa...

Tove: Om någon lyfter får du väl återkomma i ärendet. :)

Heli: Jäklars vad du har läst då! Tyckte du om Den vidunderliga kärlekens historia?? Det är en av mina hatböcker.. Kartor för vilsna älskande låter spännande, den ska jag kolla upp.

Fröken Blund: När man tappat ett bröst!! Hahaha, det var roligt! Ja, Jävla John är underhållande, men jag är två tredjedelar igenom och börjar tröttna lite, vilket tyvärr händer alltför ofta.

Anonym sa...

Är lite kluven till Den vidunerliga kärleken. Varken favorit eller hatobjekt.

Har kollat min bokbok nu. Läste också en deckare av Karin Gerhardsen, Salem Falls av Jodi Picoult och nu senast Agnes von Krusenstjerna.

Läsa är mitt största sommarnöje. Jag hade långledigt och tävlade dessutom lite med lilla M om vem som kunde läsa flest. Jag vann.

/Heli

Kajsa sa...

Dödgrävarens dotter av Joyce Carol Oates. En av hennes allra bästa, kvalar nog in på min topp 15. En oroande och fängslande historia om en stark kvinna och hennes livsöde. Boken har också mycket att säga om migration, förintelsen under andra världskriget och om den tunna gränsen mellan civilisation och kaos.

En av mina favoritböcker är annars Amos Oz En berättelse om kärlek och mörker. Gripande släktkrönika.

Eller läs något av Douglas Copeland, Alla familjer är psykotiska är tragisk men oerhört rolig, och Girlfriend in a coma är ruskigt bra.