söndag, augusti 30, 2009

Då så

Nähä, det var ingen som hade läst nåt i sommar. Nähänä.

7 kommentarer:

Malinka sa...

Jorå, jag har läst. Men inget som jag känner för att rekommendera, faktiskt. Några böcker har jag inte läst ut (t.ex. för att jag blev så besviken på det annalkande slutet), några är helt enkelt inget bra.

Jättetrist.

k sa...

Jag läste bl a Guernseys litteratur- och potatisskalspajssällskap. Den var väl helt ok. Läste också Doktor Glas som jag aldrig läst tidigare. Väl läsvärd, såklart. Senast läste jag i bokklubbssammanhanget Amos Oz "Hur man botar en fanatiker". Också mycket bra samt slutligen "Den som blinkar är rädd för döden" av Knud Romer. Bra också den. Några tips i alla fall.

Anonym sa...

Jamen herregud, vad begär du? Jag fick ju bara en bok i fölsedagspresent.Och den har du ju läst så. Förresten fattar jag inte hur du hinner läsa så mycket. En bok en sommar säger jag. Och nu skall jag iväg till biblioteket. En höst en bok !

Jenny sa...

Har du läst vad jag älskade av siri hustvedt?
Jag älskade den boken.

Nina sa...

Sorgesång också av Siri Hustvedt också. Och Sara Kadefors bok, Fågelbrovägen 32, tror jag den heter. Den är tänkvärd.

Camillas lockar sa...

Liza Marklund, tre sista böckerna. Nu väntar Stig Larsson... har inte läst någon av dem :-) Än.

Tjockalocka sa...

Jag läser alltid mest deckare på sommaren, och det är sådär ljummet bra, inget särskilt att rekommendera. Mons Kalletofts "Sommardöden" är dock skriven i en helt speciell ton och därför läsvärd tycker jag.

Läste också Guernsey's potatisskalspajsällskap och den var romantiskt bra men det mest intressanta var att få en inblick i hur de ockuperade områdena hade det under kriget (tycker jag).

Nu läser jag "Fördjupade studier i katastroffysik", påminner om Donna Tartts "Den hemliga historien". I like. Och gillar ma sånt måste man läsa Claes Hylinger! Min favvo. Och förstås Klas Östergrens "Gentlemen".

Så har jag plöjt alla Jesper Juul som finns i pocket, och någon inbunden, plus "Fem gånger mer kärlek" av Martin Forster, om barn'uppfostran'.

Relationsdramer som jag läst å det senaste, förutom Ur vulkanens, är Linda Skugges "Ett tal till min systers bröllop". Man vill slå och skrika efter den.

Shantaram ligger på mitt sängbord och pockar, men jag kan inte riktigt förmå mig just nu. Är inne i en helt annan typ av böcker just nu...