onsdag, januari 30, 2008

Dagistävling

Visst är det lite märkligt att Lydia kommer till dagis vid tjugo över åtta och för det mesta är första barn på plats! Dagistävlingen, kallar min kollega det för. Vem vinner kampen om att ha sitt barn kortast på dagis?

6 kommentarer:

Botilda sa...

Gå inte med på den där tävlingen. Man gör så gott man kan, och som det passar den egna familjen bäst! (Men visst känner jag igen känslan.)

Anonym sa...

Oj, det var sent... Jag brukade lämna mina barn 7.15 och det var alltid en del barn där då trots att det är ett pyttelitet dagis.

Jag fixar inte sådan där "tävlingar". Hur arbetar folk? 4 tim/dag? Nä, tänk att Lydia har det bra på dagis och att det är mysigt att få vara ensam med fröknarna. =)

Kram,
AnnaSv

Yogamamma sa...

Att människor orkar. Jag har hört att det är sådär, men jag tänker alltid att det måste handla om människor som inte tror på sig själva, som inte är trygga.
Alla gör vi så gott vi kan. Och jag tror att det är få personer som verkligen VILL ha sina barn länge på dagis, men tyvärr ser ju verkligheten lite annorlundare ut.

Kajsa sa...

Nä, ni har naturlgtvis rätt - jag ska inte bry mig. Och faktiskt är jag inte så stressad över det. Tycker mest att det är j-vligt konstigt. Undrar också när jobbar folk? Om jag blir arbetslös kan jag lämna jättesent, hehe!

Heliotropen sa...

På sjuttiotalet var det bra för barn med dagis. Där kunde de socialiseras i godan ro medan mamma jobbade. Någon gång på åttiotalet bestämde någon att det var dåligt med dagis. Vad jag vet finns det inga forskningsrapporter som stödjer det, men vi lever fortfarande med konsekvenserna.

Anonym sa...

Malcolms dagis stänger kl 16.30. När jag hämtar kl 16.00 är han oftast näst sist. Åh andra sidan kommer de första barnen kl 07.00. Men jag fattar ändå inte hur så många kan ha "flexibla arbetstider", jobba deltid etc...