onsdag, januari 16, 2008

Obegripligt

Saker som jag bara inte förstår här i livet. Det finns en del smått och gott. Inte var kommer vi ifrån och sånt utan mera oförklarliga vardagsfenomen. Som hur kommer det sig att de billigaste barnkläderna alltid har tryck på sig? Kan det vara så att det är billigare att göra kläder med tryck än helt enfärgade?! Det verka ju helt galet.

Samma sak med påslakan - det är skitsvårt att hitta enfärgade. De finns mest i lite dyrare affärer. Är det verkligen billigare med ett mönstrat tyg än ett enfärgat? Och varför har aldrig de billigare påslakanen några hål uppe vid hörnen där man kan hålla i täcket så det inte rinner ut? Är det verkligen så himla mycket dyrare att göra två hål?

Och sen en annan konstig sak - vem är det som inte rengör toaletten efter sig (när det behövs) på alla arbetsplatser och ibland hemma hos folk? Okej för att en del, fast det inte heller är okej egentligen tycker jag, struntar i det på varuhus och liknande allmäna platser. Men hemma hos någon? Eller på en arbetsplats med ändå ett begränsat klientel - vad är det för puckon? Klara man inte av sig egen skit, eller vad handlar det om?

5 kommentarer:

Yogamamma sa...

det där sista, men toaletten, skriver jag under på. Inte att jag är en av marodörerna (tack o lov) men för att jag är så jävla TRÖTT på att det nästan alltid är så äckligt på jobbtoaletten för att någon/några inte kan lämna toan som de vill hitta den. Eller så vill de hitta den så, vad vet jag.
Äckligt är det i alla fall. Jävligt.

[attle] sa...

hahaha, på min fars arbetsplats var det någon som solkat ner toan nåt riktigt ordentligt och inte städat. Då gick en arbetskamrat runt och samlade in pengar till en krans - för någon höll tydligen på att dö med tanke på hur toaletten såg ut ;-)
Lakana och kläderna håller jag med om. Det finns många oförklarliga fenomen, sannerligen :-)

Kajsa sa...

yogamamma: ja, kanske är det så att de inte bryr sig om de hittar dem så heller. Nåt fel på dem måste det vara i alla fall.

attle: Ja det var ju ett bra förslag - häng ut dem! Hahaha, någon borde ju känna sig träffad och bli generad.

Tove Kungsholmen sa...

Ärligt talat, ränderna i toan på jobbet tror jag nästan uteslutande är orsakade av män. Inte att de skiter mer men de städar inte efter sig.

Lakan med hål däruppe finns på IKEA, nästan alla våra lakan är därifrån, minst en omgång enfärgade har vi och de andra är mkt diskret/classy mönstrade enligt mig. ;)

Stort tack för svaret ang utsläpp/avgaser Kajsa! :) Har som sagt sett en grafikkarta där vi bodde precis på gränsen mellan helt ok och mellanfarligt. Fanns ett värre steg och dit hörde stora delar av Holmen. Denna karta var dock väldigt lokal och dessutom stilistisk, alltså svår att tolka exakt.

Svarade på min blogg om att ni ska komma till ön på söndag!

Ha en bra fredag!

Botilda sa...

Oj, nu undrar jag om avgaskartan. Finns den någonstans på nätet? Vi bor snett under stora leden... (och borde väl själva kunna fundera ut hur nyttigt det är).

Barnkläder med tryck är hemska! Mönstrade tyger - helt okej. Spindelmannen, Byggare Bob och den där fula tvättsvampen går lika fetbort som Disneyprinsessor, Bratz och ”gulliga” nallar. Skönt att tycka om att sy själv ;-)