söndag, januari 27, 2008

Jag samlar på kvinnor som jag beundrar för olika saker. Jag märkte för några år sedan att jag hade en väldig brist på kvinnliga idoler och förebilder, så den senaste tiden har jag mer eller mindre medvetet börjar samla på dem. Anstränger mig för att komma ihåg när jag kommer på någon och lägger den till min lista.

Nu ska jag inte dra den listan just nu, men en av de kvinnor jag respekterar och beundrar och vars krönikor i DN jag alltid läser med stor tillfredsställelse är Nina Björk. Dagens krönika handlade om hennes känslorna inför att låta dottern börja i en första klass där skriftliga omdömen ska sättas på barnen redan från första året.

Och det är precis där hennes styrka ligger, tycker jag. Hon gör det politiska till privat. Och tvärt om. För vad är väl politik om inte var dags och var familjs angelägenheter? Det är ju i botten oss det handlar om.

Tyvärr går det inte att länka till dagens krönika på dn.se eller så är det bara jag som är ointelligent - jag hittar den inte ens. Kanske kan åtgärda det under morgondagen, för er som inte har tidningen.

Obs! Bild lånad från dn.se

ps. jag har inte läst Under det rosa täcket, men funderar starkt på att göra det.

3 kommentarer:

Anonym sa...

det är ju inte alltid allt från pappers-dn finns på dn.se. de hävdar ju med bestämdhet att de är två "olika" tidningar. =)

Jag brukar oxå läsa nina björk.

Kram,
AnnaSv

Kajsa sa...

annasv: Nej, det kanske är så. Har för mig att jag letat krönikor tidigare på dn.se och gått bet.

Tove Kungsholmen sa...

Samma här! Har inte papperstidningen nu och då är det ännu tristare.

Tack för kommentar om Försäkringskassan även om den inte var direkt upplyftande. Dåligt är ordet!

Läser Bitterfittan nu och har inte blivit ett dugg mer bitter än! Den är bra hittills, har bara läst några kapitel men ändå. Du får tillbaka den vid tillfälle, känner mig klart mindre stressad över det nu iaf. :)