torsdag, januari 31, 2008

En tjuvs bekännelse

Idag har jag snattat för första gång i mitt liv! Just de klementiner som ni ser på bilden.

Så här gick det till: Jag gick in på Konsum och la några klementiner i en genomskinlig påse (samma som på bilden) och gick vidare i affären med påsen hängande på armen. Strax efteråt gick jag och betala min enda vara - som inte var klementinerna. Jag tror tom att jag stoppade i mynt med samma hand som påsen hängde på. Ingen reaktion från vare sig mig eller kassören. Fridsamt strosa jag vidare tillbaka till jobbet och upptäckte inte förrän i hissen vad som hängde på min arm! Då orkade jag faktiskt inte gå tillbaka.

5 kommentarer:

Heliotropen sa...

Fniss. Jag har gjort något liknande ett par gånger. Och nej, jag gick inte heller tillbaka, fast jag är en sådan person som säger till om jag fått 50 öre för mycket i växel. Inkonsekvent, jag vet. Men det finns stöld, och så finns det förvirring. "Theft by confusion" är säkert den vetenskapliga termen.

[attle] sa...

jag har också gjort det några gånger. du vet, i affären med tre barn varav två som ställer otaliga frågor och tjatar och en som gnäller. Då blir man lite lätt tankspridd och både det ena och andra följer med. Fast, det blir precis som för dig, helt öppet. Men, alla barnen förvirrar nog inte enbart mig, även kassörskor ;-)

Anonym sa...

hahaha! Jag har oxå gjort sådär!

En gång hade jag lastat en massa påsar på armarna och lade fram en mjölk för att betala.

Då sa kassörskan med glimten i ögat: "Du, all den där frukten och grönsakerna du bär på, är det från torget eller?"

Eh. Nä.

*s*

Kram,
AnnaSv

Tove Kungsholmen sa...

Jag har gjort det flera ggr pga amninsgskoma eller annan förvirring. Igår slog jag till igen och gissa varan? Just det!

Kolla här:
http://snovas.blogspot.com/2008/02/hett-byte.html

Kajsa sa...

Alla: Hahaha, jag är tydligen inte ett dugg ensam om detta. Undrar hur mkt som ofrivilligt försvinner från affärerna varje år. :D