tisdag, juli 22, 2008

Utmanad

Jag är utmanad av Rana! Och eftersom jag älskar listor och böcker måste jag självklart genast svara:

1. Vilken bok läste du senast? "Pompeji" av Maja Lundgren (läs den, den är skitbra!)

2. Vilken bok ska du börja på härnäst? Läser "Under det rosa täcket" av Nina Björk

3. Är det övervägande manliga eller kvinnliga författare i din bokhylla? Ingen aning. Manliga tror jag, tyvärr.

4. När du läser en bok, räknar du ner hur många sidor som är kvar, eller tänker "nu har jag kommit en fjärdedel", "en tredjedel", "hurra! hälften!" osv? Nej, tänker inte på det tror jag. Förrutom om den håller på att ta slut, då läser jag ofta mer intensivt under en period.

5. Hur väljer du vilka böcker du vill läsa? Ex. omslag, tips från vänner, recensioner, topplistor, bloggar osv? Jag läser det jag blir sugen på, av någon anledning. Ofta blir jag sugen när jag läser bokrecensioner i t ex tidningen. Sen är jag med i en bokcirkel och då är det för det mesta någon annan som väljer bok åt mig.

6. När blir en bok för lång? Finns inga för långa böcker. Det beror på innehållet.

7. Läser du lika gärna på engelska (om det är originalspråket) som på svenska? Nej.

8. Vilken bok kände du senast att du var tvungen att försöka övertala ALLA dina vänner att läsa? Jag tyckte ganska många skulle läsa "Bitterfittan" av Maria Sveland. En annan bok som jag alltid tycker fler borde läsa är "Våra bibliska mödrar" av Anita Goldman

9. Kan du lämna en bok som du tycker är tråkig? I så fall, när ger du upp? Jag försökte nyligen läsa "Ut ur skuggan" av Jessica Kolterjahn men fastnade inte alls, så den la jag åt sidan. Jag slutat om jag inte tycker den ger något efter ett tag. Ibland återvänder jag senaste, ibland inte.

10. Vilken genre är överrepresenterad i din bokhylla, och vilken finns inte alls? I förhållande till andra genrer så har jag nog ganska många faktaböcker om beteendevetenskap, naturvetenskap, teater, skrivande och religionshistoria. Har nog nästan ingen science fiction (utom en Ray Bradburybok).

Nu utmanar jag: Är dålig på att utmana. Kanske återkommer med det. Annars - alla som känner för att anta utmaningen, ta den! Kul att läsa om folks bokvanor (tycker själv jag framstår som omåttligt pretto, men det bjuder jag på).

1 kommentar:

Anonym sa...

Hej Vännen
Ber om ursäkt för att jag inte har grattat för Sally. Stort jättegrattis. Min RSS verkar inte ha uppdaterat dig så jag såg inte att du var hemkommen och online igen.
Och du, det är faktiskt lite (mycket) tuffare med två barn än ett. Inget snack om saken. Och man orkar inte. Vill men orkar inte. Och fan, ibland vill man inte heller. Men det löser sig. Du är bra, good enought.
Kramar.