tisdag, juli 15, 2008

"När du har bestämt dig.."

Efter fortsatta försök med sugnapp och två begynnande mjölkstockningar (som jag lyckats häva genom att handpumpa med försiktig massage i varm dusch flera gånger om dagen) har jag bestämt mig. Det känns som en enorm lättnad och Sally har redan visat att hon gillar MME (modersmjölksersättning). Efter nobben från läkare nr 1 (hon kände sig inte "komfortabel" med att skriva ut tabletterna eftersom hon aldrig hade gjort det förrut! Jävla moraltant.) träffade jag på en fantastiskt barnsjuksköterska på BVC som ringde runt åt mig och tillslut fixade en tid hos en läkare som kunde tänka sig att skriva ut piller som stoppar mjölkproduktionen. Idag fick jag dem äntligen i min hand. Ikväll börjar kuren på två veckor!

7 kommentarer:

Yogamamma sa...

STORT grattis till underbart fina Sally. Vilken lycka. Härligt! Och fortsätt berätta om tvåbarnschocken. Förhoppningsvis drabbas jag själv av den någon gång vid årsskiftet.
Ha en fortsatt fin sommar!

Charlotta Åberg sa...

starkt gjort av dig att ta det beslutet kajsa! hemskt att så många kvinnor känner sig pressade att amma trots att de upplever det som så jobbigt. kram c

Anonym sa...

Älskling! jag är bestört! Den där läkarens reaktion visar på något som man inte velat tro, att bakom de hurtiga tillropen att ingen skall känna sig som en dålig mamma som inte kan eller vill amma, ligger en djup skräck för att göra "fel". Skit i moralismen ! du är en jättetoppen-mamma till två underbara friska ungar. /Din egen mamma

Anonym sa...

Vilken läkare! Man blir ju mörkrädd!!!

Starkt av dig att ta ett beslut i frågan. Styrkekramar i mängder och lycka till!

Kram,
AnnaSv

RANA sa...

Den som vet vad som är bäst för dig och lilla Sally - är DU!!! Skit i moralisterna. Jag tycker du verkar vara en underbar mamma.

Ljuvlig bild på grön badflicka här till höger. :-D

Blev tårögd av din fina mammas fina kommentar ovan.

Kram till dig!!!!!
Rana

PS. Beundrar dig som hinner blogga. När jag var nybliven tvåbarnsmamma hann jag inte ens duscha... ;-)

Kajsa sa...

yogamamma; tack det samma. jag hoppas också du drabbas av den vid årsskiftet. ;)

skogskompis; ja, det är ett märkligt svårt beslut att ta. man är så påverkad av vad alla tycker och väldigt känslig i början efter förlossning, så blir man rädd att ett "ego"beslut ska skada barnet. men fan, jag tror inte det längre.

mamma; ditt stöd har varit och är ovärdeligt! jag kan inte tacka dig nog för allt! Puss och kram

annasv: tack! ja, det känns som ett oerhört bra beslut.

rana; ja nu skiter jag i moralisterna - jag mår bättre av detta helt klart.
Att jag hinner blogga; jo men Jonas är ju fortfarande hemma (lärare) så han drar iväg ibland med Lydia, och Sally, tja hon sover mest på dagarna. Det hela lär bli rejält annorlunda när terminen drar igång..

Mija sa...

Va skönt för dig. Du är så stark, det är bra när man möter trångsynta prussiluskor.

Stort Kajsa!

Många kramar