onsdag, juli 30, 2008

Genidrag (om jag får säga det själv..)

Att köpa en så kallad "familjering" till toan visade sig vara ett genidrag. Tillsammans med en liten pall, så att Lydia (nästan) kan gå upp på toaletten själv, är den en succé. Inte ett missöde sedan den installerades igår mitt på dagen. Hon tycker det är superkul att gå på stora toan helt enkelt och den "gamla" pottan ratas helt. Mycket prat om vilket hål som är hennes och vilket hål som är mammas och pappas blir det... hehehe.

Svårast visade det sig vara när vi var på picknick igår och bajsningsbehov uppstod. Tre omgångars pluttande i tre olika trosor blev det. Får fundera på hur man ska lösa bajsproblemet. Några tips?

5 kommentarer:

Anonym sa...

Men vilken smart grej, familjeringen! Ang bajsningen har jag inga tips alls...

Kram å lycka till!

Kram,
AnnaSv

Kajsa sa...

annasv: Men Anna, du har ju tre barn! Du om någon borde ju ha lite tips. ;)

Anonym sa...

Hahaha, jag vågar inte berätta hur det var för oss. Ingen tror mig ju. *s*

Äh, av någon anledning så var både storebror och lillasyster helt blöjfria som 2-åringar. Storebror även nattorr. Lillasyster nattorr när hon var drygt 2 år och vi tog bort kvällsvällingen.

Hur vi gjorde? Vet inte... Men vi har introducerat potta tidigt och låtit de gå nakna massor hemma (eller utan blöja iaf).

Det enda som har strulat är att ingen av dem ville gå på toaletten på dagis så de höll sig hela dagarna i stort sett. Det kan inte vara nyttigt men det gick tydligen. Andra offentliga toaletter var också svåra men det gick eftersom vi var med då.

Vid 3-4 årsålderna blev det bättre med toabesök på dagis men lillasyster är fortf kinkig med offentliga toaletter... Fast det är jag med.

Kram,
AnnaSv

Kajsa sa...

annasv: Jo jag tror dig, om du säger det så. :) Bra tips inför vår lilla två, mer blöjfri tid hemma! Vi har också haft potta ganska länge och hon har gillat den och använt den i omgångar, men sämre på att gå mkt utan blöja.

Anonym sa...

Jag sätter Angelina på huk vid någon buske, sedan plockar man upp bajset med medhavd påse alt våtservett eller annat som finns i skötväskan. Slänger skiten i en blöja eller om det finns en soptunna i närheten. Sedan torkar man händerna med en våtservett och tar lite decifionsmedel...ha ha, eller hur man nu stavar det. Sprit helt enkelt. Ha ha!