söndag, juli 27, 2008

Mordet i Hjo

Den här nyheten om den snart treåriga dottern som vistats ensam med sin mördade mamma i två dygn innan någon hittat dem ger mig stark ångest. På TV4- nyheterna pratar en psykolog om vad ett barn i den situationen kan väntas göra under dessa två dygn. Först försöker barnet troligen väcka mamman genom att stoja och busa och föra liv. Kan ni se det framför er? Denna lilla tjej som stojar och busar brevid sin döda mamma. Det gör ont i mig bara jag försöker. Och vad kan barnet tänkas göra sen? Enligt psykologen så sjunker barnet ihop och blir passivt men håller sig nära mamman. Lägger sig barnet där, brevid sin mördade mamma? Hungrigt, ledset, utan att fatta varför mamma inte vaknar? Ligger det tätt intill? Intill en skadad kropp som dessutom tillslut blir stel och kall? Nä, jag måste sluta nu. Tårarna rinner nerför mina kinder. Jag måste gå in och lukta på min egen tvååriga dotter och känna värmen från hennes i allra högsta grad levande kropp och viska till henne att jag är här. Mamma är här. Mamma ska inte försvinna någonstans.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Det är fruktansvärt. Otänkbart...

Kram,
AnnaSv

Anonym sa...

Jag kan nog tala för de flesta...när jag påstår, att hela vår lilla stad ligger i chock, sorg och förtvivlan över vad som hänt. Här känner alla alla...


Malin, Hjo

Kajsa sa...

Malin: Oj, ja det förstår jag verkligen. :o

Yogamamma sa...

o jag gråter också. Stackars fina fina flicka.

Charlotta Åberg sa...

vidrigt. jag var hemma i karlsborg som är närmsta samhället till hjo när det hände, och alla var så fruktansvärt shockade och bedrövade. det går helt enkelt inte att föreställa sig hur den lilla flickan hade det under tiden som mamman låg död.

Anonym sa...

Om ett par dagar har det gått ett år.. Ett helt år sedan en utav mina bästa vänner slets ifrån oss på det mest ohyggliga sätt och ändå gör det så gräsligt ont att läsa det du har skrivit.. Det går inte en dag utan att jag tänker på vad Johannas underbara dotter fick genomlida dom där dagarna.. Kommer det aldrig gå över?