måndag, juli 21, 2008

Inga rosa drömmar


Nu när vi ska flaskmata beställde vi två extra små flaskor till Sally på nätet. Flaskorna vi använder finns i gult, blått och rosa. Sedan tidigare har vi en av varje färg. På nätbutikens hemsida meddelandes att om man hade någon önskan om färg skulle man mejla till dem. Äh, det spelar väl ingen roll, tänkte jag. Hem kom några dagar senare två rosa flaskor. Kanske är det en slump. Men det känns som om sannorlikheten att man skulle få två av en färg om de bara tar tre på måfå är ganska liten, eller? Drar förmodligen för stora växlar på detta, men det fick mig ändå att undra om rosa är en färg som kanske inte önskas av så många och därför dumpas den på dem som inte medvetet väljer någon färg. För ärligt talat, gult är ju neutralt och bra och blått funkar till både killar och tjejer, men rosa - vem funkar det till? Det är inte riktigt korrekt att ha det till en liten tjej längre, det blir liksom lite provocerande i dessa unisexdagar. Och inte ens de mest liberala killmammor verkar välja rosa till sina små. Gärna rött och lila, men rosa? Nja, inte gärna. Synd. Jag tycker rosa är snyggt.

5 kommentarer:

hanna sa...

Nej, det är något ugly med rosa. Jag gillar starkare ceriserosa och det har Frank på några tröjor sådär. Men ljusrosa tycker jag inte om alls. Så det sätter jag inte på honom - och skulle inte göra om han var en hon heller :)

Kajsa sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Kajsa sa...

hanna: Haha! Vadårå, lite slemmigt blekrosa på Franken? Närå, men jag gillar faktiskt gammelrosa och "beige"-rosa. Även om jag inser att problemet också ligger i vilken modell av kläder som görs i rosa, naturligtvis. Lydde har ju inte heller så mkt (typ inga) rosa kläder. Men jag har det!

Anonym sa...

Hanna och Kajsa: Tja smaken är ju som baken... men men jag tycker våran äldsta tjej passar superduper bra i alla sorters rosa ;-) medan den yngsta är super söt i grönt och ljustblått...
//
Lina

Kajsa sa...

Lina: Jamen, det är ju bara för att du har en sån osviklig stilkänsla så du klär barnen efter person! Ser fram emot att få kika på den lilla rödtotten (klädd i grönt eller ljusblått). :D