lördag, juli 12, 2008

Googlat

(fortsätting på förra inlägget) Sitter här och bölar lite. Kan inte låta bli. Vill prata med min egen mamma på telefonen, men hon svarar inte. Googlar på "inte amma" och det är då tårarna kommer.

Så här står det på Babyornot:

"VILL man inte, KAN man inte (och tro mig det vet man ALDRIG på förhand) eller KÄNNER man inte för att amma så finns det INGEN anledning att må dåligt över det.
Ersättning är ett fullgott alternativ enligt vår kära svenska Socialstyrelse samt Livsmedelsverket och det viktigaste är faktiskt INTE bröstmjölken, utan en glad och lycklig mamma som kan ta hand om sitt barn så att barnet växer och frodas.
Barn kan både växas och frodas på ersättning."

och på Amningshjälpens hemsida:

"Bröstmjölksersättning är för de flesta barn ett fullgott alternativ när det inte fungerar med amning och den viktiga kroppskontakten kan barnet få på andra sätt. Det är viktigt att du inte betraktar dig själv som misslyckad eller som en dålig mamma - utan du har gjort så gott du kunnat - mer kan INGEN göra!

Det är alltid bäst för barnet att ammas men inte alltid bäst för en mamma att amma. Många kvinnor upplever stor sorg och att de inte duger som mammor om de av någon anledning inte klarar av att amma, vilket är jättesynd. Den goda mamman sitter inte i brösten, tack och lov!"

7 kommentarer:

Anonym sa...

Kram till dig, gå på känslan (om du nu kan utröna vad den säger).

Mija sa...

Kära kära Kajsa! Jag skulle precis kommentera när ditt andra inlägg ploppade upp. Stackars dig! Det är nu jag skulle vilja känna dig inte bara vara en anonym som kommenterar glatt. Ringa upp dig och bara vara ett stöd.

Oavsett Kajsa vad du beslutar, så gör det som är bäst för dig. Det kommer både du och Sally må bra av.

Och Kajsa, ibland får man vara ego.

Många kramar till dig

[attle] sa...

Kajsa, jag har svarat långt på inlägget nedan.
Jag vet preis hur du känner. Verkligen. Som sagt, det ena utesluter inte det andra. Prova er fram så kommer ni säkert känna hur ni vill göra. KRAM!

Anonym sa...

Många tankar virvlar runt i ens huvud när man är en nybliven mamma och det spelar ingen roll hur många barn man får, tror jag.

VILL du inte amma så gör inte det. Det går ju att delamma om du inte vill ge upp det helt men att amma är ju ingen nödvändighet. En bebis mår bra av att mamma mår bra, så enkelt är det.

Fundera över vad DU vill och gör sedan så.

Lycka till!

Kram,
AnnaSv

Tove Kungsholmen sa...

Kajsa, om du känner att du inte vill amma (vilket jag tycker mig kunna läsa mellan raderna) så ska du låta bli. Sally kommer må lika bra för det, du förstör inget för henne. Det där med immunförsvaret tror jag sitter mer nån annanstans än i bröstmjölken dessutom.

Om du däremot kommer fram till att du vill amma så kommer du att klara det med, det vet jag.

Kram

Kajsa sa...

Tack så hemskt mycket för alla fina, och vettiga, kommentarer. Detta är varför jag behöver en blogg - för att kunna skriva av mig och få respons från er! Kram

Anonym sa...

Oj, oj, oj vad jag känner igen mig...har gått från kämpande galen och storgråtande till hyffsat nöjd förstagångsmamma. Från helammning till helersättning. Min dotter är nöjd och jag med. Men visst spökar tankarna ibland...typ: "Kämpade du tillräckligt? Gav du de allt du kunde?" Aaaaargh! Så.jävla.knepigt. /Jenny

http://niomanader.wordpress.com/2008/06/04/efter-tre-dagar/

http://niomanader.wordpress.com/2008/05/31/den-varsta-dagen-so-far/