onsdag, februari 17, 2010

Skäms Marianne Ahrne!

Kvällsöppet i TV4. Diskussion om undersökningen som visar att oerhört många kvinnor inom teatern blivit sextrakasserade. Varför urartar diskussionen plötsligt till att handla om att äldre kvinnor minsann också sextrakasserar yngre män? Varför får det plötsligt ta mer plats än det ursprungliga ämnet? Även om självklart ingen ska sextrakasseras på sitt jobb, så är väl inte det faktum att några kvinnor eventuellt också uppför sig dåligt någon som helst ursäkt för att män gör det? Ska det på något sätt balanser och göra männens trakasserier mindre viktiga??

Och allvarligt talat, om vi pratar lite mängdlära här - hur många kvinnor med riktig makt har det traditionellt funnits inom teatern i förhållande till manliga regissörer och "genier"? Varför kan inte männens beteende bara för en gångs skull diskuteras utan att någon börjar dra in en massa andra saker?

Det sorgligaste av allt är att det hårdaste arbetet för att förminska vikten av undersökningen genom att trycka på hur dåliga kvinnor också är och hur försiktigt vi måste handskar med dessa ömtåliga genier gjordes av en kvinna. Marianne Ahrne. Skäms på dig, Ahrne. Det där var verkligen ingen bra insats.

2 kommentarer:

Sofia sa...

Ända sedan Ahrne gjorde "Gott om pojkar ont om män" har jag känt att hon antagligen inte är riktigt klok! Eller åtminstånde mycket, mycket manstillvänd.

Linda sa...

Du är klok du