söndag, februari 07, 2010

Låtsas-Sally

Det är många barn i Lydias ålder som har låtsaskompisar har jag förstått. Så inte Lydia. Men hon är ganska bra på att fantisera ihop låtsashändelser ändå, med sin riktiga "kompis", syrran Sally. Hon och Sally har ett eget språk, berättat hon ofta för oss. Och så drar hon exempel på en massa ord och vad de betyder på svenska (ibland kör hon låtsasengelska också). Dessutom leker hon en massa lekar med Sally och berättar glatt för oss varför Sally gör som hon gör och går dit hon går - det är alltid en del av leken. "Sally gick inte ut ur rummet för att hon inte leker med mig längre utan hon är mamma och nu gick hon till jobbet." Typ. Sen kan hon rusa runt som en galning och skratta och tjoa och när vi frågar vad hon gör så är det någon roligt lek som hon och Sally leker. Sally själv verkar för det mesta rätt omedveten om vad hon är inblandad in. Så jo, låtsaskompis har hon. Bara det att kompisen finns i verkligheten.

3 kommentarer:

Sara sa...

Ah va gulliga dom ar!! Langtar sa efter att se dom..och dig sa klart ocksa!
Kramar fran London,
Tove, Asa och Inger

Yogamamma sa...

härligt att läsa. Det är så underbart med de där lekarna. Signe drar också in lillsyrran i sina lekar, och lillsyrran fattar oftast ingenting men skrattar och busar med ändå. Och så finns det låtsaskompisar i Signes värld. Också.

Kajsa sa...

Tove: Hej älsklingar! Kramar till er också. Hoppas ni har det underbart och njuter av tiden tillsammans.

Yogamamman: Ja jag har liksom väntat lite på dem, låtsaskompisarna, och funderar på om hon använder sig av syrran istället. Men både och borde ju bli dubbelt så roligt. :)