lördag, januari 09, 2010

Rör inte min blogg!

Jag är i ärlighetens namn lite trött på alla fördomar och struntprat om det så kallade "bloggfenomenet". I morse på Ring-så-spelar-vi hördes följande konversation (mellan den vänligt professionellt kallpratande programledaren och en inringare):

-Så du är inte sån där som lägger ut hela privatlivet till allmän beskådan på en sån där blogg då?
-Neheej då. Huga.
-Ja, jag har hört att nu ska det bli exklusivt att träffas på riktigt igen, att det kommer att gå tillbaka till att folk vill ses istället för att bara umgås på internet.
-Ja, det låter trevligare tycker jag.
-Ja, vi får verkligen hoppas att det blir så.

(återgiven i något förkortad version och säkert inte med varje ord helt rätt, men på ett ungefär)

Jag bara tänker så här - dessa två individer "umgås" uppenbarligen inte med sina vänner på nätet och inte heller "lägger de ut sig" och sitt privat liv "till allmän beskådan". Säkert träffar de sina vänner. Så vad rör det dem om någon annan umgås med sina vänner på nätet? Och om de inte själva har någon erfarenhet från att läsa t ex bloggar hur kommer det sig då att de har en stark uppfattning om vad folk som läser och skriver bloggar faktiskt läser och bloggar om?

Jag tycker personligen att det finns en massa betydligt mer sjuka fenomen som samlar folk i vårt samhälle, t ex att det omsätts såna fruktansvärda summor pengar på V-65 och andra spel varje vecka. Sjukt stora summor! För att inte prata om alla lotter och skit som folk köper på löpande band. Men det görs det trevliga små tv-inslag om och ingen tycker att det är ett dugg sjukligt att lägga några hundralappar i veckan (eller en femtiolapp) på sånt skit som med allra största säkerhet bara är pengar i sjön. Undrar hur mycket även en lågkonsument lägger på lotter, tips och liknanden under en livstid.

Själv öser jag ur mig lite personliga tankar i en blogg på nätet. Ja, jag vet att den är "till allmän beskådan", men det är knappast så att alla läser vad just jag skriver. Ändå, jag skriver inte det mest privata här och jag lägger inte ur nakenbilder på mig och mina barn. Jag skriver det jag tänker på som jag faktiskt gärna vill ha respons på, och då och då får jag det, vilket är väldigt trevligt. :)

Jo, jag vet att jag just nu skriver för de redan frälsta, att dessa två på radion och de med liknande åsikter knappast lär läsa detta inlägg. Men detta är mitt forum, så fuck it! Jag skriver vad jag vill.

3 kommentarer:

Sofia sa...

Word!

k sa...

Du har ju säkerligen rätt i det där med redan frälsta, men jag kan nog också tycka att de där belackarna missar något i all sin avoghet. Det är ju verkligen inte samma sak det där med öga-mot-öga-träffarna och på-nätet-varianterna. Helt utan värdering. Att kunna få ventilera, relativt anonym, är ju ett excellent sätt att bearbeta sitt liv och känslor. Det tror jag alla behöver och i större utsträckning än vad som är praktiskt möjligt öga-mot-öga för de allra flesta. Tillfällena som jag har möjlighet att träffa mina vänner i nära samtal nuförtiden är lätträknade. Oftast är det barn med och oftast är man ju ganska låst i vardagskarusellen. När jag bloggar gör jag det inte istället för att träffa folk utan som ett sätt att faktiskt göra det, träffa folk alltså. På tider jag kan bestämma själv och precis så personlig som jag vill vara. Och jag håller med dig; rör inte min blogg (men tillägger; inskränkta fördomsfulla typer som aldrig testat att blogga, men ändå har åsikter borde kanske hålla tyst tills de kan göra något lite djupare analyser av bloggfenomenet än det där...)

Tove Kungsholmen sa...

Word var ordet!

Satt dessutom och pratade med Kalle om det där sabla lotterifenomenet senast häromdagen, undrar om inte folk slösar ännu mer på sån skit när det är dåliga tider? Jag vet inte men det känns inte ologiskt.