söndag, januari 17, 2010

Barrparty

I ett svagt ögonblick, när sambon rev ner tavlor med granen på väg genom hallen samtidigt som granen släppte barr som om dess liv hängde på det, började jag ångra att vi förra helgen gav efter för dotterna heta önskan att låta granen stå kvar en veckan till. Förra helgen var granen tämligen vid liv och hade varit betydligt lättare att avlägsna. Men dottern hade svår separationsångest och när vi förstod det tog vi en vecka till på oss att förbereda henne för det som oundvikligen stod för dörren. Fast i slutändan hade vi ganska roligt ändå, på vårt "granbarrparty" som vi döpte det till. Jag och dottern åkte skridskor i barrsjön i hallen och hjäptes åt att sopa hela trappen från de barrspår som sambon och granens väg lämnat efter sig.

2 kommentarer:

Jenny sa...

Ja har man inte jobb så skaffar man sig! Ett annat dilemma med granarna brukar ju vara: Var ska man lämna den ? Alla gamla julgranar man ser lite här och var på obskyra ställen. Men det är ju värt det.

Kajsa sa...

Jen: Här i stan har de som tur var börjat med uppsamlingställen där man kan lägga sin gamla gran till och med sista januari. Vi har inte hunnit släpa dit granen än (är kvar på innergården), men det finns ett sånt inte så långt från där vi bor. :)