fredag, januari 01, 2010

2010-01-01

I dessa listdagar passar jag på att lista lite om framtida konsumtion:

Årets vill köpa: iPhone. Men vafan! Den är ju svindyr! Försöker kolla runt på sajten som listar och jämför olika iPhoneabbonemang och fundera på om det verkligen är värt det.

Årets måste köpa: Diskhandskar. Två månader med handdiskning och mina händer börjar ta stryk.

Årets önskedrömköp: Hus på Gotland. Drömmen lever vidare.

Årets vill inte köpa: Nezeril. Har fått nog av barnförkylningar för den här vintern.

Vad drömmer du om att köpa i år? (Känns som en otroligt icke-pk fråga så här i "borde-konsumera-mindre-och-leva-ett konsumtionsfritt- mer-äkta-tillbaka-till-naturliga-värden-och-vara-mer-nere-med-miljön-och-inte-så-prylinriktad-tider)

6 kommentarer:

k sa...

Mmm, man borde inte vara så shopping-addicted... Inte bra alls. Men skulle gärna ha en ny dator, en stationär mac. Och på den praktiska fronten en ny super-eltandborste. En ny tv, hade också varit kul, förstås... Usch, många tusenlappar det där... Borde dock prioritera typ skor till Rubinen. Urtrist.

Botilda sa...

Oj, jag kommer att /behöva/ konsumera massor i år! Eller leva väldigt asketiskt... Men några kommentarer om dina köp:
- Iphone: värd! Varenda krona! Jag köpte min strax före jul och är så förälskad som man nu kan vara i en pryl.
- Nezeril: har du provat koksaltlösning? Renässans har räddat mig från snuvor och nezeril. Man kan nog kalla Renässans för mellanvägen för den som inte vill/vågar använda nässkölj. Bra grej!

hanna sa...

Säger som Botilda. iPhonen är värd varenda liten krona - den är fantastisk!

Själv vill jag ha en ny dator och ett homeentertainmentsystem - allt i ett liksom.

Kajsa sa...

k: Ja, prioritera en svindyr mobiltelefon är verkligen inte speciellt bra gjort som småbarnförälder det heller.. vi får se.

Botilda och Hanna: Okej. Om ni säger det så. Men det varnas för en massa svindyra abbonemangsformer också. Har ni något bra som funkar att rekommendera?

k sa...

Jag måste ju erkänna att jag också har en iPhone... Dessutom införskaffades den i sommar när det var betydligt dyrare, men bättre pryl/livsnödvändighet har jag aldrig ägt! Så, ett undantag från alla småbarnsföräldramåsten tycker jag att du är värd!

Jenny sa...

Jag skulle också vilja ha en iphone - och en ny soffa. Och en ny fåtölj. och en ny bil faktiskt om jag själv fick välja:))