söndag, januari 03, 2010

Charmen med gamla hus?

Vi har 16 grader i vårt sovrum. Det var nere på 15 en av de kallaste dagarna. Golvtemperaturen ligger runt 12. Nej, jag tror inte att det är skäligt. Ska prata med värden på måndag.

7 kommentarer:

Fröken Blund sa...

åh fy för den lede...
det är inte skäligt!
vi har iofsg typ 16 i vårt kök just nu. men huset är vårat, och egentligen väljer vi väl själva hur mycket värme vi vill kräma på/hur mycket vi vill betala...
så klaga för bövelen!

Kajsa sa...

Brrrr, nej det låter inte rimligt. Har ni badkar? Som ni kan tina upp fötterna i tänkte jag...?

Kajsa sa...

Fröken Blund: Vi ska, så fort helgerna är över! Nej, precis. Det är ju annorlunda om man har eget hus.

Kajsa: Nej, haha. Men jag vet att du längtar efter ett. :)

Camillas lockar sa...

Helt seriöst. Det är lag på 18 grader i kontorslandskap och 20 inomhus i lägenhet. Det sa jag till min värd för några år sen och körde upp en 13-gradig termometer i nyllet på honom. Hoppas verkligen att värden fixat åt er by now...!

Tove Kungsholmen sa...

Även bostadsrättsfolket har ruggigt kallt kan jag lova, vårt köksgolv går inte att beträda utan tofflor. Kruxet här är att vi inte har nån värd att ringa, bara en altandörr som troligen behöver bytas ut till en inte helt nätt kostnad, urk. :(

Kajsa sa...

Camilla: Ja visst finns det några regler om sånt? Vi hittar ingen självklar uppgift om det, men värden verkar inte särskillt motsträvig, så det ska nog gå bra ändå.

Toves: Det är helt klart fördelen med hyresrätt - om man har en bra värd. En sämre värd gör bara att man inte får något gjort och inte har rätt/möjlighet att göra det själv.

Anonym sa...

Själv betalar jag mer än gärna för nöjet att ha ett beboeligt hus. En av våra första vintrar här var jag på besök hos en granne och meddelade efteråt min man, i mycket tydliga ordalag, att den dag vi inte har råd att hålla en dräglig temperatur (läs: MINST 20 grader) inomhus är den dag jag flyttar.

/Heli