onsdag, januari 06, 2010

Blä!

Reklam för nya storfilmen: "They´ve found him!" Him. Him, him, him. Andra filmer: "He is the chosen one." He. He, he, he, he. Bibeln: "Han är Guds son." Han. Han, han, han. Han. Honom. Han. Honom. Jag är så jävla trött på alla utvalda snubbar och alla speciella snubbar och alla snubbar som det hela handlar om. En tjej/flicka är bara ett alternativ i obskyra ungdomsserier från Australien eller pk barnprogram från Sverige. Och även då är det ofta lika många av varje, som om det skulle finnas någon risk att det annars skulle bli för mycket tjejer. Haha, tillåt mig skratta!

3 kommentarer:

Sofia sa...

Word! Och vill man fostra sina barn i den andan så går man och köper Alvin och gänget på dvd och binder fast barnen framför tv:n.

k sa...

Ja, visst är det tröttsamt och nästan omöjligt att hitta påtagliga förebilder för dottern. Litteraturen är ju i alla fall något bättre. Men på liknande sätt är det svårt att hitta alternativa gestaltningar av pojkar som får vara rädda och försiktiga och hålla flickkompisen i handen. Jag gör mitt bästa för att också se på Jesus mamma som en cool och modig utvald. Det går faktiskt riktigt bra.

Kajsa sa...

Sofia:Alvin och gänget känner jag inte till. Måste googla..

k: Ja, det är beundransvärt av dig att du orkar tänka så. Just inom kyrkan finns det ju en hel del kreativt tänkande att göra för att det inte ska bli helt enkelriktat och enkönat.