torsdag, maj 07, 2009

Lojala flickor får inga filmroller

Jag blir alltid sur på mig själv för att jag är så lojal. Har bara kontakt till sista maj på jobbet, men ska få ett nytt tillfälligt kontrakt tom 19 juni. Det är jag och rektorerna överens om och att det delats upp i två kontrakt är bara en formfråga (för att de ska slippa lägga ut annons om tjänsten). Men däremot har de tydligt aviserat att eftersom det är stor övertalighet inom Stockholms skolor är chansen mycket liten att några vikariat blir förlängda till hösten.
Idag ringde de om ett roligt filmjobb (liten roll som kypare i en ny svensk film) som håller på (minst) hela juni. Juni då jag egentligen inte har skrivit på något kontrakt. Jag dubbelkollade att dealen om 19 juni fortfarande verkligen gäller, vilket den gör. Dock är ju inget påskrivet, så det skulle inte ens vara något kontraktsbrott. Men nej, jag kan inte gå ändå. Roligt filmjobb eller inte, jag är alldeles för lojal.

2 kommentarer:

Toves sa...

Dilemma. Önskar att jag tvärsäkert kunde säga att jag skulle ha tagit filmrollen om jag var du men är tveksam till om jag verkligen skulle ha gjort det. Drar till med att det där superlojala nog är lite typiskt svenskt. Kan vara vår arbetsmarknad som skapar den där lojaliteten. Gillar inte vår typ av arbetsmarknad men det är en helt annan femma.

Heliotropen sa...

Nej, nej, nej! Klart du ska bli filmstjärna! Ring och ångra dig bums!