lördag, maj 30, 2009

Att klä sitt barn

Lydia vägrar ha kortärmade tröjor. Det är inget jätteproblem naturligtvis, i klass med de smältande glasiärerna. Men ändå, det orsakar en del grubbel här på hemma plan. Hur mycket sommarkläder, ffa till tjejer (om man nu gillar den typer av mönster och färgställningar) i tunna tyger tror ni att det finns som är långärmade? Inte mycket kan jag tala om. I vissa affärer inga alls nu när sommarkollektionerna har tagit över. Utom ibland en enstaka skjorta och då gäller det att man gillar just den. Vi har fått ta över en himla massa bra sommarkläder i rätt storlek varav vi knappt kan använda nåt eftersom att tröjor, blusar, skjortor och klänningar är kortärmade. Vi hoppas att hon ger med sig när det blir svettigare..

Sen ett litet mysterium; när vi började tänka på skor till Sally så plockade jag fram de första skorna som vi hade till Lydia. De var för små! Ordentligt för små. Jag blev så förvånad eftersom Sally både är mindre till storleken än Lydia i samma ålder plus att hon är född senare på året (alltså de kläder Lydia hade som passar den tiden på året är hela tiden lite för stora för Sally). Beror det på att vi satte på Lydia skor tidigare eller är det så att Sally har - större fötter? Nu får Lydias första skor som jag gillade så och trodde Sally skulle kunna använda sitta på Nalle istället.

3 kommentarer:

Botilda sa...

Hett tips! På Galleri Hemsytt har vi långärmade sommartunikor i båda vävda tyger (svala och sköna) och trikå. Vi stod faktiskt och tummadae på dem före stängning ikväll och undrade hur det kom sig att de knappt sålde alls. Vi har öppet mellan 11 och 18 i morgon också. Sen är det stängt til nästa gång.

Kajsa sa...

Botilda: Låter bra och fint. Dessvärre har jag ingen möjlighet att komma förbi imorgon. Har ni någon hemsida man kan handla via?

Botilda sa...

Nej, ingen gemensam. Men Kånkarong gör svala sköna klänningar och tunikor med lång ärm. Hon har inte hunnit fota alla till sin blogg, men här är en variant så ser du stilen:
http://kankarong.blogspot.com/search/label/Kimono
Hon har förresten en helt ny typ också. Mejla henne och fråga, vet jag.

Och KokaLal har ett helt gäng långärmade trikåtunikor:
http://kokalal.blogspot.com/2009/05/nagra-trojtunikor-och-lite-nostalgi.html

Det går att beställa precis som man vill ha det genom respektive blogg. Hoppas du hittar nåt du och Lydia gillar.