söndag, februari 25, 2007

Lördagskväll i barnfamiljen


Sista sovstunden blev lite sen för Lydia idag så vid kvart i åtta, när vi ätit klart och hon suttit med och lekt med russin, bestämde vi oss för att försöka lägga henne ändå, fast att hon inte verkade så trött. Jonas gick in med henne och lite mer välling i sovrummet. Efter ca en kvart hörde jag att hon fortfarande höll låda, jollrade och snurrade runt. Jonas bad mig komma in med vatten, vilket jag gjorde. Väl där inne la jag mig brevid henne och sjöng en vaggsång. Hon började lugna sig lite, var ju så trött egentligen och snurrade med ögonen slutna.

Sen måste vi ha somnat alla tre, klockan kvart över åtta på en lördag!

För tjugo minuter sedan vaknade jag och Jonas - klockan är närmare halv två på natten. Fullt påklädda och med middagsdisken kvar på diskbänken. Nu har vi satt oss vid varsin dator och varsin kopp te och vet inte om vi ska gå och lägga oss igen eller sitta uppe... Vilken härlig lördagskväll. Misstänker att vi har lite sömnbrist efter en sen vecka.

5 kommentarer:

Botilda sa...

Igenkänningsfaktor: hög! Fast just igår somnade Sprallinen på tio minuter och eftersom det var pappan som nattade så somnade inte jag bredvid henne. En hel kväll någorlunda pigg! (värre, mycket värre i förrgår...)

Camillas lockar sa...

Näää, tror du det är sömnbrist :-) Det låter härligt!!! Men vadå, missade ni Melodifestivalen alltså, det kan väl aldrig vara så?!

Linda sa...

Skrattar gott - har gjort ungefär samma sak själv. Kvällarna har generellt blivit mycket kortare för oss också. Det är inte helt ovanligt att vi lägger oss mellan 21-22. Tidigare fanns ju inte det på världskartan...

Anonym sa...

Jag somnade själv INNAN melodifestivalen började. Men såg sista kvarten. Mannen gjorde ungefär tvärtom. Socialt värre.

Anonym sa...

Låter som en soft lördagskväll!