tisdag, december 21, 2010

Gyllene Knorren

Jag har kommit att hata årets julkalender. Och skyldig till det är Peter Engman, dramatenskådisen som spelar pappa Roger i tv-serien. Har sett honom tidigare på scen och stundtals tyckt att han är väldigt bra. Men den snedvridna uppfattningen att man måste spela humor för barn på det infantila sätt som Peter gör i Gyllene Knorren är rent plågsam att se. Eller i ärlighetens namn är det troligen ganska mycket regissören Mikael Syréns fel också. Mamman, som spelas av Maria Sid, är döremot ganska bra. Också knasig karaktär, också smått överdriven, men aldrig infantil och hysterisk.

ysterisk.

Dessutom undrar jag var barnen är i årets julkalender? Här har de minst tre skitduktiga roliga barn som sp elar sina ro ller fantastiskt bra och väcker intresse så fort de hamnar i bild. Men istället kretsar majoriteten av storyn kring de idiotiska vuxna och deras problem. Varför utgår det inte från barnen? Då kanske det hade blivit riktigt intressant och roligt.

3 kommentarer:

Botilda sa...

Håller med dig, tyvärr. Och Johan Rheborg kommer att få en lång och tung återhämtningssträcka innan jag kommer att gilla det han gör igen.

Kajsa sa...

Botilda: Ja Rheborg, jisses. Stackars människa.

Anonym sa...

Du är helt sjuk. Jag älskar hela årets julkalender och det finns inget fel med den. Speciellt Maria Sid och co spelar bra alla spelar bra särsklit Maria Sid. Fy skäms på dig Kajsa.