onsdag, december 22, 2010

20 Den här månaden

Tja, kära ni - den här månaden. Det är ju december. Jag älskar att det har snöat så mycket och är ordentligt kallt ute. Dessutom gillar jag i princip allt som har med advent, julen och lucia att göra. Jag älskar att gå på julkonsert, sjunga med i sångerna, träna och ordna luciatåg med barnen i skolan, gå på julfest på dagis, baka, handla och klä julgranen, ha glöggfest, dansa till Bjällerklang med mina egna ungar, läsa julsagor, m.m. m.m. Själva julafton är och dagarna efteråt är också helt okej, men ofta lite för fullproppade för min smak egentligen. Både av mycket mat och av många olika släktingar som ska ses och träffas på olika platser i olika konstallationer. Inte har det blivit lättare sedan jag och Jonas slog oss ihop heller. Men det går. Och jag gillar julklappsutdelningar som får ta tid och då alla deltar, med lite julmusik i bakgrunden och en kopp kaffe på bordet.

Men december är dessutom nästan alltid en ganska stressig månad inom skolans värld. Och som topping på det brukar den alltid innehålla lite lagom många förkylningar och hostnätter. Det är som om barnens kroppar, och i viss mån även våra, är lite utmattade mot slutet av terminen. När jag tänker tillbaka på de senaste åren har vi alltid vabbat ganska mycket just i december, då det samtidigt är extra trängande och svårt att vara borta från jobbet. Jonas har en massa betyg som ska sättas, slutgiltiga prov osv. Jag har uppföljande föräldrasamtal, luciafiranden och annat som ska roddas ihop.

Nu denna december har jag dessutom gjort en ögonoperation som borde ha varit klappad och klar i slutet av förra veckan (själva ingrepper gjordes den 14:e), men då jag råkat ut för en del komplikationer är jag fortfarande under behandling. Både i förrgår och igår spenderade jag flera timmar på sjukhuset och idag är jag hemma och tar det lugn. Nu får jag fortsätta med droppar som ger mig halvkass syn och starka tabletter som gör mig lite yr och dålig i magen över julhelgen, för att sen ha ett nytt återbesök inbokat den 28:e. Då hoppas jag att ögat ska kunna fixas så att jag kan sluta med droppar och piller sen.

2 kommentarer:

k sa...

Jag är också mycket förtjust i december och allt vad december innebär. Fast stressigt blir det alltid och nu är det ju mycket sjukdom här också. Det är trist.
Hoppas att ögonen fixar sig å det snaraste. Det känns ju mindre kul att gå in i röda dagar med sådana besvär överhängande!

Kajsa sa...

k: Ögonen är tradigt, men jag försöker ta det med ro. Inte mkt annat att göra.