fredag, december 03, 2010

13 Den här veckan

Okej, jag börjar där jag står:

Idag är det fredag och jag är hemma och vabbar. Barnen är inte supersjuka men Lydia hostar väldigt mkt på nätterna och får inte så mycket sömn och Sally hade feber igår och är lite hostig. Förkylningarna tär på orken och de behöver vila upp sig.

Igår torsdag var Jonas hemma med barnen så jag behövde inte lämna på förskolan. Kom i ovanligt god tid till jobbet. Under dagen klädde vi bl a om vårt årstidsträd, tog ner de vackra höstlöven i papper och klädde trädet i vintervitt (silkespapper) samt målade bondgårdsdjur vi tidigare gjort i trolldeg. När jag släppt eleverna hade vi direkt planeringsmöte, en kvarts paus innan jag fick besök av socialtjänsten som håller på att utreda en elev, sen hade jag ett utvecklingssamtal med en förälder. Ingen rast på hela eftermiddagen och när allt var klarpratat så hade jag inte hunnit med allt jag skulle göra innan jag gick hem. Jag snabbsvarade på några mejl, hann inte skriva veckobrev och fick ändå jobba över.
Väl hemma hade Jonas gjort mat och sen var det min tur att lägga barnen, vilket var mysigt.

I onsdags fick jag lite sovmorgon eftersom Jonas lämnade. I skolan öppnade vi första luckan i vår julkalender med små lådor med en överraskning i varje dag. Sen tog vi bussen till närmaste kyrka och gick på Julvandring som arrangeras där varje år. Det är häftigt för eleverna att få följa med Josef och Maria när de vandrar för att skattkskriva sig, söker härbärge och så småningom blir hänvisade till ett stall för att föda Jesusbarnet. När bussen inte kom fick vi en halvtimmes promenad tillbaka till lunchen i skolan. Efter eftermiddagspass med eleverna hade jag ett möte med skolans specialpedagog inför torsdagens möte med soc. Sen gick jag och hämtade barnen på förskolan. Jonas hade utvecklingssamtal så jag och barnen åt själva innan Jonas kom hem och tog läggningen och jag diskade.Eftersom barnen var ganska hängiga och hostiga la jag mig tidigt och förväntade mig en jobbig natt. Det blev ungefär så, Lydia hostade i princip hela natten och vi mumlade fram funderingar kring ev vab, vems tur är det? vem har viktigast saker på jobbet? osv samtidigt som vi försökte få lite sömn.

I tisdags lämnade jag på förskolan och pratade lite allvar om blöjbytesrutiner med en i personalen på Sallys avdelning. Sen körde jag en dag i skolan med skolgympa, pepparkaksbak och elevredovisningar på schemat. Första gången barnen skulle presentera egna grupparbeten inför de andra. Väldigt roligt och häftigt med så många modiga barn som vågade utmana sig själv och stå upp inför klassen. På eftermiddagen har jag fyra stycken utvecklingssamtal i raken. Inte bästa upplägget, men jag är verkligen ivrig att bli av med dem nu.. Kom hem i tid till middag med bästa familjen och Jonas fick berätta för mig vad som sagts på Sallys utvecklingssamtal på förskolan, som han varit på. (Ja, ni märker ju vad som är temat denna tid på året - utvecklingssamtal!)

I måndags lämnade Jonas och ändå höll jag knappt på att hinna till jobbet, så himla trött var jag. Jag körde Helgboken med eleverna (som en dagbok vi skriver i en gång i veckan) och läste sista kapitlet i en fruktansvärt dålig kapitelbok som utspelar sig på en bondgård. Jag fick låna den eftersom vi haft bondgården som tema, men jag tänker inte läsa den för några fler elever, det var knappt att jag stod ut. På eftermiddagen hade vi grupparbeten inför barnens redovisningar på tisdagen. Jag kollade lite mejl, förberedde inför några grejor senare i veckan och drog sedan tidigare från jobet för att inhandla det sista till klassens julkalender som vi ju skulle börja öppna på onsdag. Sedan hämtade jag på förskolan. När vi kom hem och jag bytte blöja på Sally upptäckte jag att hon hade samma blöja på sig som i morse!! Jag skrev en stor lapp på dörren för att ta upp det med förskolan på tisdag morgon.

I morgon lördag kommer några av våra bästa vänner med barn hit för att pyssla (brukar bli mest julkort), äta, umgås, dricka glögg och leka. Det blir säkert supertrevligt, för det blir det nästan alltid när vi ses.

På söndag ska jag och Lydia gå på Alfons Åbergteater på Boulevardteatern med några andra underbara vänner. Om hon vill. Just nu är hon mest intresserad av att vara med pappa och tänker minsann inte gå på teater med mig! Vi får se hur det går.. Nu ska vi överleva dagen hemma tillsammans, båda barnen och jag. Får se vad vi hittar på för att inte börja slåss och samtidigt hålla de förkylda barnen inomhus. Kanske baka nåt? Men vi har nog inga ägg.

2 kommentarer:

k sa...

En intensiv vecka, tycks det mig. Och helt förskräckligt med blöjbytesrutinerna. Var det en engångsföreteelse eller har det hänt tidigare? Oavsett vad - skandal.
Julvandring låter trevligt. Vi har julkrubbevisning i form av lite mer levande berättelse hos mig. Vi "satsar inte på barn" enligt min chef och vi kämpar med andra med ganska små resurser för att få till sådant här... Tycker du att det är en självklarhet att ni går till kyrkan?

Kajsa sa...

k: Angående blöjan så var det första gången, och absolut sista hoppas jag! De var verkligen ångerfyllda och har redan satt upp lappar där de skriver upp blöjbyten. Minst två ggr om dagen ska varje barn bytas - och båda gångerna hade de då glömt henne!

Får återkomma om svar på kyrkan - måste sova nu. :)