fredag, juni 01, 2007

En förlorad värld

Började se den igår, TV-serien som blivit framröstad till världens bästa. Har inte sett den förut. Första avsnittet vad bra, men.. jag fattar inte vad resten av serien ska handla om. Där verkar inte finnas några direkta konflikter. Bästa polare blev de ju liksom direkt. Hörde innan att det äts och dricks mycket i serien och det gjorde det ju redan i första avsnittet. Är det vad följande avsnitt kommer att handla om också? Huset som serien har fått namn av kom de ju till redan i första avsnittet. Hm, måste nästan förtsätta titta för att stilla min nyfikenhet. Händer det överhuvudtaget något mer??

4 kommentarer:

Heliotropen sa...

Vill du verkligen att jag ska berätta det?

En sak jag själv tänkte på när jag såg om serien efter flera år är hur otroligt noga den följer boken. Det gör den lite långsam ibland.

Blev du inte nyfiken på varför det verkade vara ett sådant sorgligt återseende för den gode Charles när han ser huset igen under kriget? Det är väl liksom där spänningen ligger. Att få veta vad som egentligen hänt honom där, tillsammans med Marchmains.

Anonym sa...

Jag har aldrig sett filmen/serien, men Evelyn Waugh råkar vara min absoluta favoritförfattare och jag har givetvist läst boken för femton år sedan. Obs! Man får inte läsa honom på annat än engelska. Boken heter Brideshead revisited (bara titeln är sååå poetisk). Kan även rekommendera "A handful of dust" och "Decline and fall".

Kajsa sa...

Heli:
Nej, egentligen inte. :-) Då försvinner ju spänningen.. Okej, långsamt kan jag ta, bara det kommer något mer,och jo, sorgligt återseende borde ju betyda något.

Kaffeflickan:
Fast jag är en Jeremy Irons-fan, så jag ser nog gärna serien. Kanske kan läsa någon av de andra böckerna - var ett tag sedan jag läste på engelska dock, känner mig ganska ringrostig.

Heliotropen sa...

Håller med om engelskan. Han har världens vackraste! Om det finns någon författare jag skulle vilja kunna skriva som så är det EW. Fast hans andra böcker är så dystra och satiriska.