söndag, september 12, 2010

Om du inte hör Fi - lyssna noggrannare

En del personer uttrycker åsikten att Feministiskt Initiativ inte först fram sina åsikter tillräckligt. Att det enda man känner till är just "feministiprylen" och inte så mycket annat. Detta är på sätt och vis förståeligt, samtidigt som det är otroligt sorgligt. Varje dag jobbar hundratals människor just med att sprida Fi:s budskap. Det bloggas, skrivs debattartiklar, delas olika länkar på facebook, twittras och tejpas affischer. Men kanske framför allt; varje dag står frivilliga från Fi på olika gator och torg i vårt land och håller torgmöten för att sprida Fi:s budskap. Varje dag står frivilliga och svara på frågor och diskuterar i valstugor (här i Stockholm vid Sergels torg). Varje dag delar frivilliga foldrar och åker ut på skoldebatter och ställer upp i så många sammanhang vi bara kan för att få ut Fi:s åsikter. Just nu åker Fi-folk runt på valturne´i Norrland. Tidigare har det turnérat i bland annat Dalarna. Gudrun Schyman har i över en månads tid flängt land och rike runt för att hinna vara på så många ställen samtidigt, både i debatter och på gator och torg. Varje dag skickar hon ut "Dagens Gudrun" en slags kommentar om olika politiska frågor som man kan prenumerera på.

Ändå syns Fi för lite. Ändå får man ofta inte syn på Fi om man inte aktivt söker sig till informationen. I bruset från de stora partiernas många utspel dränks ett litet ideellt arbetande parti lätt. Hur mycket vi än skriker kommer vi aldrig att kunna överrösta de stora aktörerna. Om man inte är villig att lyssna lite bakom det som hörs mest kommer man inte att höra oss. Och många mediers aktiva val att inte ta med Fi i några som helst sammanhang bidrar också till att det lätt kan verka som om Fi inte finns. Men, det beror inte på att Fi inte försöker!!

2 kommentarer:

k sa...

Personligen tycker jag att det varit en mycket bra valrörelse mediamässigt för Fi och att Fi visst synts. Och jag har röstat. Precis därför. Så visst gör alla gräsrötter skillnad.

Kajsa sa...

k: Skönt att höra att du har en annan uppfattning. Ibland känns det som en omöjlig uppgift..