måndag, september 06, 2010

15% kan tänka sig att rösta på F!


En ny opinionsundersökning från Sifo visar att 15% skulle kunna tänka sig att rösta på Feministiskt Initiativ och att närmare hälften av Sveriges befolkning (46%) tycker att det vore bra om F! kom in i Riksdagen! Våga stå emot de stora partiernas skrämselpropaganda - våga vara feminist på valdagen!

5 kommentarer:

Tove Kungsholmen sa...

Men vad står de för liksom? Förutom femisistprylen (och pengavaskning. kunde inte låta bli)? Och varför får de bara ett par procent i alla opinionsmätningar om så många kan tänka sig att rösta på dem? Vad är det för skumt mått?

Jag är trött.

Kajsa sa...

Tove: Fi har ett helt politiskt program samt valmanifest för både nationell politik och lokalt på kommunnivå. Orkar inte gå in på detaljer just nu (är också lite trött) men valplattformar m.m. finns på www.feministisktinitiativ.se eller lokalt på www.fistockholm.se
Fast jag kan berätta mer för dig en annan dag. :) Har du förresten läst mitt inlägg för några dagar sedan om varför jag tänker rösta på Fi? Där går jag igenom lite ideologi och några frågor.

En stor anledning till at Fi knappt får några procent i vanliga opinionsmätningar är delvis att Fi inte räknas upp som alternativ (till skillnad från de partier som sitter i Riksdagen + SD) av de som ringer runt och frågar vad folk ska rösta på. Vissa utfrågningar har bara "övriga partier" som svarsalternativ eller "annat parti" och den som svarar måste själv påpeka att den vill svara feministiskt initiativ.

Tove Kungsholmen sa...

Aj si!

När jag frågade vad de står för så menar jag mer att de inte varit så tydliga med sitt budskap. Jag förstår att man kan gå in och läsa på hemsidan men ändå.

Tove Kungsholmen sa...

Tydliga som i att mata folk med det alltså.

Kajsa sa...

Tja, de matar nog på bäst de kan med de små resurser de har iofs. Så otroligt många som klistrar affischer, delar foldrar, skickar massmejl och facebookar, som torgtalar på flera olika ställen varje dag! Men det är så sjukt lite jämfört med vad de sim har anställda och heltidspolitiker att tillgå, tyvärr.