onsdag, mars 28, 2007

Stolt förälder

Tycker att Lydia är i en ganska jobbig period just nu. Egentligen bara för att hon är väldigt krävande och mycket händer som jag inte hunnit förbereda mig på. Men ibland, som nu på förmiddagen, svämmar jag plötsligt bara över av stolthet över den lilla underbara tjejen! Såna små fåniga saker som jag blir så imponerad av. Så här följer dagens lilla lista på saker som imponerar på mig:

- Hon ställer sig upp mot precis allt, ffa mot sänggaveln när det är dax att sova. 6-7 ggr behövs minst innan hon kan slappna av och lägga sig till ro.

-Hon sätter sig ner själv! Detta gjorde hon inte första veckan när hon började ställa sig upp, utan då stod hon där och gnällde tills någon hjälpte henne ner till sittande igen. Men nu, så försiktigt försiktigt böjer hon benen och släpper ner sig själv på lilla rumpan.

-Hon stoppar in nappen själv när hon sover. Ja, jag vet att många ungar gjorde det vid fem veckors ålder typ, men Lydia har börjat med det de senaste månaderna och jag blir fortfarande rörd när jag ser det.

-Hon pekar mot allt, framför allt mot fönster. Det är som om hon plötsligt har upptäckt sitt pekfinger och att man kan styra folks blickar med det.

-Hon bajsar på pottan varje dag. Efter att ha suttit på pottan utan att fatta funktionen har hon nu börjat uträtta diverse behov där. Hur gulligt som helst när hon sitter där och krystar, ha ha ha! Verkar nästan som om det är skönare än att låta det komma i blöjan.

-Idag borstade hon "tänderna" med tandkräm för första gången. Hon brukar få suga på sin egen tandborste samtidigt som jag borstar tänderna, fast att hon inte har fått några tänder ännu. Idag provade jag med lite tandkräm för att kolla reaktionen. Gick superbra, hon sög glatt upp allt :-)

Och så tusen saker till naturligtvis, men detta får räcka för idag.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Go girl!

För övrigt: hur kan word verification ha så urbota dåligt typsnitt att man nästan alltid ser fel på u,v,,n,m,b,h ???

Anonym sa...

Hur gammal är det lilla underverket:)?

Kajsa sa...

Kaffeflickan: Om word verification - måste det inte vara konstigt typ för att inte kunna läsas av datorn? Äh, jag vet inte, tycker bokstäverna ofta sitter ihop så man inte fattar vad som är vad..

Anonymous: Snart 11 månader.

Camillas lockar sa...

Härligt - vilken tjej!

Botilda sa...

Visst blir man imponerad! Sträck på dig ännu mer och var hur tokstolt som helst!