fredag, mars 16, 2007

Dammigt

Jag håller på att begravas i all smuts. Det håller på att ta knäcken på mig. Det är så dammigt överallt. Jag vet inte hur jag ska bekämpa det. Det spelar ingen roll hur mycket jag fejar och fejar, vilket jag förövrigt är ganska dålig på, men det går inte bort. Det blir bara mer och mer. Allting är dammigt, minsta lilla pryl. Hur ska det någonsin kunna bli rent? Funderar allvarligt (längtar!) på att skaffa städhjälp. Någon som bara kommer hit och befriar mig. Vit naturligtvis. Gärna helvit, svensk medelålders man som har gått på Handels. Kan man få önska att en sån kom hem och jagade mina dammråttor? Nä, det blir väl någon stackars underbetald kvinna med utländskt utsprung som redan har ryggproblem. Fast högskoleutbildning kanske hon har.

Har själv jobbat en sommar med att städa en direktörsvilla. Vitt naturligtvis. Det var i gymnasiet och jag sommarjobbade på en firma som städade hemma hos pensionärer. Ungefär som hemtjänst men med bara städtjänst. Detta gjorde jag alltså fyra dagar i veckan. Den femte dagen åkte jag ut till en stor villa och städade. De andra fyra dagarna städade jag hos i genomsnitt fyra pensionärer om dagen. Den femte dagen var helt vikt åt villan. Pappan i familjen var nämligen delägare i städfirman och detta var tydligen en löneförmån. I villan bodde det i princip fyra vuxna, eftersom att båda barnen var över 18. Pappan var direktör, mamman hade eget företag, sonen hade också eget (hade precis öppnat en trappstädningsfirma) och dottern pluggade fortfarande. "Barnen" bodde på undervåningen och skötte sig i princip själva. Första gången jag kom dit var det spindelnät i hörnen på undervåningen. Och då menar jag inte i något undangömt hörn i taket utan mellan TV-bänken och väggen, typ. De där två barnen visste nog inte hur man städar. Fast driva städfirma kunde de!

3 kommentarer:

Botilda sa...

Och när du hittar den städande medelåldersmannen så ger du mig hans nummer. Okej? Vi köper i alla fall fönsterputs, vitt så klart, i vår. Känns som en väl spenderad femhundring (hur kan det vara så billigt?)

Kajsa sa...

Absolut! :-) Hur det kan vara så billigt? Tja de har väl ganska dålig lön har jag hört.. Sist jag hörde nåt om prisuppgifter på städning i alla fall så kostade det 300kr/h men den som städade hade 95kr/h tror jag det var. Alltså mkt omkostnader för företaget?? SKulle hellre betala 300 spänn i handen på någon stackars sate (vit medelålders man etc) men då blir det ju olagligt..

KOM TILL MURCIA sa...

Ta det svart istället. Nobody has to know. Går ju aldrig att bevisa sånt. Eller ge rikligt med dricks. Förresten det behöver väl inte vara en "stackars" invandrarkvinna som städar. Det finns särkert flera ungdomar, arbetslösa, m.m med lust att jobba som vill tjäna snabba pengar. Gå via bekanta endast för säkerhets skull. Och vidga kriterierna på din arbetskraft : vit medelålders man kan bli svårt. Huvudsaken är väl att det blir rent och att den som behöver pengar får dem.