söndag, augusti 27, 2006

Samma sol som vår

Nu har jag läst klart den sorgliga, fina boken av Per Gunnar Evander.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Kajsa! Roligt att Du också gillar Evanders :"Samma sol som vår". Mycket gripande roman, liksom hans två senare romaner: "Plötsligt medan dimman lättar" och "I min ungdom speglade jag mig ofta". Han hör till Sveriges största författare; den störste tycker jag. Nu läser jag "Det sista äventyret", från 1973. Har Du läst den? Den är nog min Evanderfavorit och jag läser om den ungefär varannat år. PGE har varit min favoritförfattare i över 33 år och jag är med i Evandersällskapet. Evander är också en lysande "Sommar"-pratare. Hans Sommar-program från 1983 har sänts via SR.Minnen i sommar. Kan avlyssnas via nätet om man går in på 'Sommar Evander' via t.ex. Passagen.
Kajsa, Du har en trevlig Bloggsida och Lydia är så söt!
Hälsn. Agathe

Kajsa sa...

Åh, spännande, tack! Ska genast kolla upp "Det sista äventyret". :-)

Anonym sa...

Kajsa, bra att Du vill läsa "Det sista äventyret". Den är fantastisk; fylld av Evanders typiska blandning av vemod, ängslan, längtan, romantik, besvikelse, skuldkänslor,psykiska problem och förstås är romanen kryddad med Evanders härliga humor. Evanders romaner förmedlar hopp och att det finns en mening med livet...
Jag är nyfiken på om Du har läst fler romaner av Evander än "Samma sol som vår"? Nyfiken på Din väg till Evander?
Hälsningar Agathe

Kajsa sa...

Nej, "Samma sol som vår" var min första och den liksom bara ramlade mot mig ur min sambos bokhylla :-) Där står också "Mörkrets leende", så det får väl bli den också om ett tag. (Kvalar in som nummer 7 eller nåt på läslistan :-D)