tisdag, augusti 22, 2006

Bloggning bla bla bla


Det är så roligt det här med att blogga, att tillhöra en av alla dessa som startar sina små krypin i cyberrymden i hopp om att någon stackare ska läsa ens alster. Eller alster och alster, det är väl knappt ens det. Men det spelar ju liksom ingen roll. Jag kan lägga ut texten här i all evighet om precis vad jag vill, för fast att jag är "uppkopplad" och "utlagd" och "publicerad" så är det inte säkert att en enda jävel läser vad jag skriver. Internet är så stort, så stort så även om jag ställer mig mitt i Central Park och skriker så är det inte säkert att någon hör. Det är som när jag gjorde radioprogram (framför allt "Sommar, sommar") i bandspelaren när jag var liten. Och jag vet ingenting om hur man pingar och sånt. Nu är väl kanske inte min blogg så där skitintressant heller, inte så där så att det skulle bli folkvandring även om någon hörde. Men det är nog inte alltid det viktigaste, för jag har läst många bloggar som inte innehåller stört mer än lite privat info och lite åsikter så där hit och dit och som har ganska många besökare.

Nu vet jag i och för sig inte hur många besökare jag har, eftersom att jag inte har någon räknare (skulle vara som en telefonsvarare som aldrig blinkar typ, lite pinsamt), men jag tror inte det är så många. Jag vet att jag har några bekanta som kollar in ibland, eftersom att de kommenterar det på andra sätt, men de lämnar nästan aldrig några kommentarer. Men de flesta som jag känner gick nog in och kollade precis i början när jag skickade ut länken, men sen har de aldrig kommit tillbaka. Varför? Tja, jag börjar inse att jag nog egentligen inte har så många internetjunkies i min absoluta närhet. De flesta kollar sin mejl och det är allt. Eller söker efter specifik information. Eller läser tidningarna, som Charlotta.

Så, jag har långsamt insett att nyckeln till att ha ett aktivt liv (och många besäkare) på nätet inte är att försöka tvinga sin vanliga bekantskapskrets att hålla intresset vid liv utan att skaffa sig kontakter på just nätet. Andra internetjunkies och bloggare. Det är ju de, precis som jag, som sitter och surfar runt och läser och kommenterar. Det är där nyckeln till framgång ligger! Så, hur "träffar" man då andra internetare? Tja, det är den stora frågan nu. Man måste skaffa sig ett nätverk, bli lite social helt enkelt och hoppas att det slår tillbaka. Kanske kan man gå runt på allas bloggar och klistra sitt namn i kommentatorsboxen ungefär som Ernesto Guerra. Men alla hatar ju honom, så jag vet inte om det är en så bra idé. Då återstår att ha något skojsigt att kommentera om andras inlägg. Kräver ju lite tankearbete förstås. För det mesta kommer jag inte på något roligt alls. Jag är nog inte så rolig och fyndig så där i allmänhet, om jag får gissa själv. Lite långrandig och lite för korrekt. Inte så klatschig. Men jag försöker, herregud, jag försöker! Sen ska man naturligtvis fånga deras intresse, om de mot all förmodan faktiskt är artiga nog att kolla tillbaka på min sida. Och det är väl egentligen där det svåra börjar...

7 kommentarer:

Anonym sa...

Skriv som du är och vill. Det gör jag. Ibland känner jag mig aptråkig (speciellt nu när jag bara är hemmamamma) men när jag jobbar får jag mer influenser och tid för tankar att ventilera.

Cec sa...

;-)

Kajsa sa...

Erika - ja, du har naturligtvis rätt. Känner mig nog lite ovanligt mossig nu när jag är hemma med min dotter. Funderar allvarligt på att byta ut min presentationsbild mot en nappflaska då den skulle vara med representativ. :-)

hanna sa...

Det är fler än du tror som läser...trust me :) Skaffa den där räknaren som jag skrev om får du se!

Kajsa sa...

Ja, det ska jag göra, skaffa en räknare. Kul!

Charlotta Åberg sa...

jo jag läser din blogg kajsa eftersom jag numera sen hemkomsten till sverige inte har råd med dagstidning och eftersom jag inte kan få BREDBAND här ute i skogen så blir det inga online tidningar heller. så nu får du hemskt gärna terrorisera mig med lite intressanta DNartiklar....

Kajsa sa...

charlotte - will do! (fast jag hinner i ärlighetens namn inte läsa så mycket tidning nu för tiden, Lydia gillar mest serierna...)