fredag, april 02, 2010

Räkna böcker

Jag har ju ända sedan jag startade bloggen lagt ut en lista i högermarginalen med de böcker jag läser. Igår uppdaterade jag med de tre senaste. Det brukar bli lite så, uppdatering då och då med några böcker i klump, därför kan jag inte garantera att jag inte glömt någon. Men det spelar inte så stor roll, de flesta är med. Igår, för första gången, fick jag för mig att räkna dem. Bloggen fyller snart 4 år och därför kan jag få en ganska bra idé om hur mycket jag läser per år ungefär. På listan står just nu 65 titlar. Jag tror att jag hinner klart en bok till innan bloggåret är slut så jag räknade med 66 och delade i 4. Det blir det 16,5 böcker per år. Alltså långt från två böcker i månaden, men några fler än en bok i månaden. Ca 3 veckor tar det igenomsnitt för mig att läsa en bok. Jaha, så nu vet jag det. :)
(Fast så är det ju inte, för jag är verkligen periodare när det gäller att läsa. I veckor läser jag nästan hela tiden och sen i veckor läser jag nästan inte alls.)

1 kommentar:

Anonym sa...

Jag är också periodare, men brukar ligga på 20-30 böcker per året. Men de åren jag fått barn hamnade jag snarare på 5-6. Jag hittade aldrig något bra sätt att hålla böcker medan jag ammade. Så mycket lättare då att göra det i tv-soffan framför Gilmore Girls.

/Heli