fredag, april 30, 2010

Fredagsmys

Jag kommer in genom dörren efter jobbet. Jonas står redan och lagar mat. Efter att jag hälsat och pussat på alla tar jag tvättkorgen och tvättmedel och går ner i tvättstugan för att köra igång några maskiner. Lydia kommer springande och hjälper mig. När vi kommer upp igen är det strax matdags. Vi försöker få alla fyra att äta samtidigt i köket. Det går så där. Sally är inte på mathumör. Hon sitter ett tag i mitt knä men sen får Jonas följa med henne in i vardagsrummet medan jag och Lydia äter klart. Efter maten går Jonas och barnen ner i tvättstugan och hänger tvätten till tork. Jag plockar undan maten, torkar golvet i köket och diskar medan jag lyssnar på OD´s valborgskonsert på radio. När jag nästan är klar kommer resten av familjen upp. Dags att byta blöja, sätta på pyjamasar, borsta tänder och sen krypa upp i sängen. Medan jag lägger båda barnen tar Jonas på sig skorna och går till affären för att handla. Kvällens handlingslista är:
-Mjölk
-Fil
-Bröd
-Ost
-Toapapper
-Hushållspapper
-Mörk choklad
När han kommer tillbaka väcker han mig eftersom att jag somnat vid läggning.

Just i detta nu är vi nästan klara för kvällen och sitter med varsin kopp te i soffan. Arbetsdagen är slut. Bara vi inte glömmer att hämta upp tvätten om några timmar..

4 kommentarer:

Rabiatfeminism sa...

Det var kanske er tvätt jag fick flytta undan när jag nyss skulle hänga min i torkrummet? ;)

Du gav mig iallafall en väldigt bra förståelse för varför den hängde kvar där.

Kajsa sa...

Rabiatfeminism: Glad att kunna vara till hjälp. ;)

AnnaSv sa...

Hahaha, ja, sanningen om fredagsyset! ;)

Botilda sa...

Fast det känns lite fint ändå, att ha det så där. (Även om jag längtar tills barnet orkar vara vaken och med vid någon brasa.)