söndag, april 04, 2010

Produktutveckling

-Det där är ju inte Playmobil! utbrister barnens kusin när han får se mina gamla sparade favoriter från 70-talet. Och när jag jämför med de figurer kusinen och Lydia fick i sina påskägg så är jag nästan benägen att hålla med honom.
De äldre varianterna har likadana ben, armar och ansikten. Kvinnorna har en typ av utstående klänning och männen platt tröja, kvinnorna har lite längre hår, men de är flyttbara så frisyrerna kan man ändra på som man vill. De nya kvinnovarianterna har bröst! Och plattmage. Och smalare armar och ben än männen. De är klädda i bikini och träningskläder, ser sminkade ut och har med sig bebisar och sollotion, typ. Överhuvudtaget är de nya varianterna väldigt svåra att ändra på och själv hitta på vad de ska vara och vad de ska göra, de passar liksom bara in i det lilla kit de kom med.
Det jag gillar med de gamla är ju just att de ser så relativt neutrala ut, att man kan byta frisyrer på dem och blanda hej vilt, få riddare med page (kanske en tjej, who knows?), en i klänning och skägg med en sopskyffel i högsta hugg, osv osv. Att man kunde leka fritt och hitta på själv vem som var vad och skulle göra vad. Nedan en liten grupp från mitt gamla järngäng. Länge leve 70-talet!4 kommentarer:

k sa...

Jaaaa, länge leve 70-talet! Och seriöst, det där är ju helt skandalöst. Snacka om att pendeln slagit tillbaka igen! Ingen ny playmobil för R här inte... Han genusstämplar just nu Barbafamiljen. Suck.

AnnaSv sa...

åh, har du kvar dina gubbar? Jag önskar så att mina kunde hitta sin väg tillbaka till mig men de är borta...

Tjockalocka sa...

Men jösses! ÄR det så? Jag som trodde att Playmobil skulle stay the same. Hade ett piratskepp som jag älskade! Just att byta hår osv.

Kajsa sa...

k: Ja det är hemskt. I framtiden kommer jag kräva att få godkänns vilka playmobilenheter som köpt in till denna familj. Vill inte ha fler tutt-tjejer!

AnnaSv: Jag är min älskade mormor evigt tacksam, som sparade lådor med mina leksaker i källaren hos sig.

Tjockalocka: Ja visst är det hemskt. Jag trodde också playmobil nu var samma som då, men icke.