lördag, mars 13, 2010

VILL du?!


Hur kan folk tro att det funkar att tjata sig till ett bröllop/äktenskap?? Vad tror man att det ger för förutsättningar för det fortsatta samlivet? Ändå tycker jag man ser och hör mer eller mindre klara fall av just det hela tiden. Inte undra på att folk skiljer sig.

Kanske vigselförrättaren istället skulle börja ställa frågan: Vill du gifta dig med den här personen eller vill du förverkliga en dröm som du bestämt att denna person ska ingå i?

4 kommentarer:

k sa...

Du har helt rätt. Många av mina samtal med blivande brudpar har gjort att jag verkligen funderar på varför bröllopet ska gå av stapeln öht... Det får jag ju självklart fråga dem, men det är ju som bekant lite känsligt om man inte har en större bild av deras relation än genom ett enda möte. De bästa samtalen har nog faktiskt varit med folk där båda eller en av parterna gifter sig för andra gången. Då brukar vi verkligen prata öppet om löftena och vad ett äktenskap är. Det är riktigt fint, det.

Kajsa sa...

k: Spännande! Ja, du måste ju ha haft en del tankar kring det där och fått höra en del. En intressant del av ditt jobb som jag inte tänkt på - alltså att man har ett samtal med varje par innan vigseln. Undrar hur det funkar om man gifter sig i Stadshuset..

Cec sa...

Jag känner mig inte träffad, så jag hoppas att du inte fått den uppfattningen! ;-)

Kajsa sa...

Cec: Haha, nej då är du ju inte det. Hur samtalet gått hos er innan ni gängade er är inget jag vet något om. Men du framstår inte direkt som den tjatiga typen. :)