söndag, juni 28, 2009

Barnröster

Någon mer än jag som irriterar sig på att samma barnröster förekommer om och om igen i många tecknade program på svensk tv? (Serier som Charlie och Lola, Lilla Prinsessan, Små Einsteins, Franklin osv). Jag blev iofs lätt skadad tidigt pga att jag känner en av de unga tjejer som gör många av rösterna. Jag hör henne precis överallt. Sen hör jag att huvudkaraktären i en serie görs av samma tjej som gör en av huvudkaraktärerna även i en annan serie. Det stör mig hela tiden jag hör henne prata. Som tur var gäller detta inte min dotter, som verkar helt oberörd.

Ny favvo hos dottern är förresten Små Einsteins. Själv diggar jag serier som görs av en enda skådis, som en som görs av Gösta Ekman och en annan som görs av Johan Rabeus. Jag kommer inte ihåg vad de heter men dem är roliga att lyssna till.

3 kommentarer:

Tove Kungsholmen sa...

Tala om resultat av spikmatta sen!

Fröken Blund sa...

Ah....små einsteins...min lillkilles bästa! läskigt att se hur ett program kan ge så mkt lycka till en tvåårings kropp å knopp...jag har inte tänkt på rösterna, men det komemr jag nog att göra nu, hihi;)

LadyFi sa...

Barnen älskar Små Einsteins...

Vi vuxna känner igen rösterna igen och igen.. i både filmer och på TV. Det verkar finnas väldigt få svenskarna som gör röster för barn program och film!