fredag, februari 08, 2008

Fredagsnöje

Några timmar tidigare: Jag ligger så vansinnigt skönt i soffan. Håller på att bli lite tung och sömnig. Jonas ska gå och lägga sig men i stället för att rycka upp mig ber jag honom ge mig min mobil. Jag ställer den på alarm fyrtio minuter senare.

Så ligger jag kvar. Tillåter mig själv att somna i soffan, vilket är såååå underbart. Att bara ge efter. Sjunka bort. Somna på stället. Nu, två timmar senare, har jag snoozat några gånger och tillåtit mig att somna om några gånger till. Äntligen känner jag mig pigg nog att ta mig upp ur soffan och gå och borsta tänderna. God natt!

5 kommentarer:

Anonym sa...

Kajsa, det låter härligt när du återger det. Men jag kan sällan somna om ifall jag låteit mig somna i soffan först. Även om det är missinassen tror min kropp att jag bara sovit middag en stund och att det är dags att ta itu med dagens bestyr.

Jag brukar kolla in din boklista när jag behöver få lästips förresten :D... Skulle på biblioteket häromdagen och låna Ett år av magiskt tänkande och Bitterfittan. Tror du de fanns inne? Nej, jag fick låna på känn istället och kom hem med tre tämligen trista böcker. Suck. Tar nog med mig hela din lista nästa gång, någon ska man väl hitta?

Kajsa sa...

Åh vad roligt med boklistan. Visste inte att någon såg den överhuvudtaget. Fast jag uppdaterar den lydigt varje gång jag läst klart en bok - men, alla bäcker på listan är inte bra, kanske jag ska tillägga. Bara sånt jag läst. Nåväl, du får väl fråga om du vill ha någon rekommendation. Både Bitterfittan och Ett år av magiskt tänkande kan du få låna av mig! Vi bor ju ganska nära.

Anonym sa...

Ha ha! Nice! Somna och snoza.

Tror tyvärr mitt liv ÄR så på riktigt. Hur ofta får man vakna av sig själv? Inte ofta. Typ aldrig med ett fåtal undantag.

Kanske borde jag testa ditt trix...att somna snoza..och sedan somna på riktigt för att vakna av Luppa eller Angie.

Nu sängen!

Anonym sa...

Nej, jag misstänkte nog att inte alla kan vara bra: det brukar ju inte vara så (man har läst en och annan kass i sina dagar).

Jag måste erkänna att jag konsekvent hoppar över de som verkar vara deckare eller kriminalromaner, det brukar inte vara mitt gebit. Fast givetvis har jag läst ett gäng i mitt liv, både bra och dåliga och kanske framförallt spännande...

Jag ska läsa ut de inte så bra böckerna jag lånade sist, men är det för uselt hör jag av mig till dig :)... Är dock lite nervös att låna böcker av folk, har ett par hemma sedan i somras som är Toves t ex...

Kajsa sa...

linda q: Nä, som tvåbarnsmor har du nog ännu mindre chanser till egen styrd sömn än vad jag har.. än så länge. Men prova soffan - där kan man regera ostört i små stunder. ;-)

emma: och tove har böcker från mig.. eller bara en faktiskt för att vara korrekt. och hon fick så dåligt samvete för att hon inte hittade den i god tid så hon gav mig en pocketversion tillbaka så länge. haha, lånade bäcker verkar ge mkt ångest här i världen. kanske bäst att avstå. fast jag är sällan den som saknar en bok, bara jag vet hos vem den finns.