fredag, januari 21, 2011

Lådcykel

Nu är jag grymt sugen på en lådcykel igen. Eller en elcykel, eller en kombo, eller en moped med sidovagn?? Vad, vad, vad? Känner så för att ändra våra rörelsevanor här i staden. Men VAR skulle vi ställa en lådcykel?!

Funkar de på vintern? Hur tungt är det i backar? Var det inte en viss person boende i Malmö (med världens finaste namn på sina barn) som hade en, eller erfarenhet av, lådcykel? Sen kanske någon av er som rör er mycket mellan de två metropolerna (alltså Malmö och Stockholm) kan svara på om Malmö är väldigt mycket plattare som stad än Stockholm? De flesta lådcykelåterförsäljare i landet verkar vara Malmöbaserade i alla fall, så nåt måste det vara med den där staden...

Uppdatering: Åh, den här vill jag ha! (stämningsbild - se nedan)

11 kommentarer:

Kajsa sa...

Aha, det är en låda _framför_ cykeln i stället för en vagn _efter_? Det är en total nyhet för mig, måste jag erkänna. Men så rör jag mig inte särskilt mycket i Malmö heller...

Lådan på bilden ser ju ut som ett riktigt lyxåk! Vore inte dumt att köra omkring med här ute i förorten. Till dagis, till badet, till vännerna, till blåsippsbacken (för snart är det dags!).

Malinka sa...

Jag har ju lådcykelkompisar (tror jag att jag har nämnt förut, kanske), om du vill höra från någon Stockholmsbaserad bakfiets-åkare. Har i alla fall för mig att det är en sån de har. Miljöpartister är de också. ;-)

k sa...

:)! Jodå, vi har cyklat på vår nu i vinter också (när vi till slut lyckades gräva fram den ur snön på gården). Med trix och fix fick vi till slut in den genom porten, vilket vi ju först inte trodde att vi skulle kunna. Måtten är bra att ta. För de är breda. Jag vet ju dem som har den låst ute på trottoaren också, men vi bor lite för mycket på nattklubbsstråket för att våga nåt sånt.
Malmö är inte så backigt, helt korrekt, men vi har cyklat i backig miljö också och det funkar finfint eftersom den har växlar. Ett mycket bra köp, helt enkelt! Och det är en nihola som vi har.

Kajsa sa...

Kajsa: Ja, det är låda framför. Tycker jag verkar tryggare än att ha dem bakom.

Malinka: Ja, om det blir mer än diffusa drömmar vore det inte helt fel att höra lite erfarenheter från just denna stad. :)

k: Ja just det, en nihola är det ni har! Spännande att höra att ni har kört i vinter också.

Unknown sa...

På jakt efter samma sak. En kollega sa att ett gäng forskare på KTH börjat tillverka lådcyklar för hand i Enskede i Stockholm, men tydligen gör dom väldigt få cyklar och de går loss på 10000. Jag tror cykeln heter Ekern.

Unknown sa...

Hittade cykeltillverkarna, de heter ekern och finns på ekern.se, men de verkar inte sälja något än.

Anonym sa...

Hej på Er!
Ni kan googla på www.defietsfabriek.se.
Det är ett Höllandskt cykel märke på lådcyklar och andra cyklar.De finns i Stockholm ( Södermalm).

Hälsningar
Maria

Anonym sa...

Lådcykel är underbart! Vi har en christiania cykel i Stockholm och dessutom på söders högst punkt (vita bergen). Med två barn och last så går det lite långsamt i de värsta backarna, men vi bor som sagt på den mest kuperade delen av Stockholm. Kör hela vintern, jätteskönt med tre hjul i halkan! Funderar på att skaffa lastcykel med elhjälpmotor nu, då vi väntar en tredje och man får mycket längre räckvidd då.

Unknown sa...

Hade fel om Ekern. De bygger bara cyklar, men säljer inte. Däremot hittade jag deras cyklar hos Gamla Enskede Lådcyklar i Stockholm ( ladcyklar.se ). Frågan är om man är beredd att betala över tio tusen för en cykel? /Louise

Anonym sa...

Ja, självklart ska man köpa en lådcykel, de är praktiska på alla sätt och billigare i längden. Jag rekommendera lådcyklar värmt. En cykel som du skulle kunna frakta dig, två barn och två mat kassan, barnen fram- tillbacka till dagis, en vove … mycket annat. Du e aldrig fast vid SL. Var försiktigt bara, ska man satsa då få satsa på det bästa och inte den billigaste, vi pratar om att frakta barn. Biltema sälja cyklar för bara 1100 kr.

Anonym sa...

Tittar på länken nedan och ser själv vad du kan få med skit kvalitet
http://www.youtube.com/watch?v=XMUEnUh5MMM&feature=related