söndag, september 13, 2009

Pappersfötter

Nu börjar hela karusellen med vinterskor och extra skor och allt till Sally också. Trött på att inte veta om skorna är för små eller för stora eller helt enkelt bara svåra att få på för att hjärtebarnet väljer att vika på tårna. Nu har jag istället ställt ungarna på varsitt papper, ritat runt och sen klippt ut pappersvarianter av barnens fötter som jag kan provlägga i skorna. Det är ju helt strålande! Att ingen sa till mig att göra det redan tidigare med Lydia är en gåta.

10 kommentarer:

hanna sa...

Du är fan den smartaste jag vet Kajsa. TACK!

Emma (Tri) sa...

Haha, instämmer! Och den kan man ju då ta med sig om nya skor ska inhandlas utan att barnet är med...

Kajsa sa...

Hanna: Hm, det tror jag säkert att jag är ;) men tyvärr kan jag inte ta åt mig äran för detta. Det var min egen kära mor som tippsade mig.

Emma: Ja, det är otroligt smidigt. Också lätt att mäta hur lång foten är just nu med en vanlig linjal (på tradera t ex så anges ju ofta innermåttet).

Tove Kungsholmen sa...

Kanontips Kajsabajsa!

AnnaSv sa...

Wow, vad du är smart! =)

Kajsa sa...

Tove: Inte ens mina barn kallar mig Kajsabajsa ostraffat..

AnnaSv: Som sagt, det var inte min idé från början - se mitt svar till Hanna.

Unknown sa...

Åh, jag kommer ihåg det där kämpandet med att få oss ungar att stå still på pappret när mamma skulle rita, he he. Tänk hur det då var att prova riktiga skor på affären.

Tove Kungsholmen sa...

Förlåt!!! Till försvar så vände jag trenden bland kommentarerna hos Hanna. Från diss till hiss.

/Tove Toalett (Lovisa fisa och Kalle Balle hälsar)

Kajsa sa...

Bästa tipset är det där. Och trots att jag känt till knepet forever, så har det hittills bara hänt kanske två gånger att jag faktiskt haft de där pappersfötterna till hands när det verkligen gäller. Men nu så, här ska ritas och klippas!

Ett annat tips är att köpa en sån där skomätarmojäng och ta med på loppisar och klädbytardagar. Förutsatt att man då vet hur långa barnens fötter är, så kan man tryggt fynda begagnade kängor för en spottstyver och vara rätt säker på att de passar. Ka-ching!

Camillas lockar sa...

Grymt bra är det!