onsdag, december 12, 2007

Steg för steg

Jag har köpt en stegräknare. Tänkte det kunde vara ett bra sätt att sporra mig själva att gå lite mer under dagarna, eftersom jag inte känner att jag prioriterar att ta tid från min lilla tid utanför jobbet (herregud vad mycket man är borta när man jobbar heltid!!) till mycket annat än att vara med min familj. Jag saknar min dotter så mycket de dagar vi knappt hinner umgås. Vilket konsitgt liv detta är. En dagisfröken tröstar henne när hon gråter och själv rusar jag ifrån henne varje morgon när hon vill att vi ska göra saker ihop. Men gå lite extra kan jag ju alltid göra.

Vanliga dagar brukar landa mellan 6000 och 7000 steg. Jag har ingen aning om det är normalt eller inte. Men igår hade jag landat på över 9800 steg. Vi hade inspelning i en ateljé här nere i källaren och alltid var det nån (jag eller producenten) som glömt någonting som jag gick upp för att hämta. Många vändor i långa källarkorridorer blev det.

Jag undrar vad man kommer upp i om man tar en långpromenad..

3 kommentarer:

hanna sa...

Yo. I vår stegräknartävling var 7000 steg minimum för ligga på en bra nivå - allt enligt steg.se.

Men vårt mål var att komma över 10.000 steg per dag. Det innebär att man alltid måste ta en promenix på lunchen eller gå av en hållplats tidigare, gå mycket på jobbet eller liknande. Bra sätt att mäta sin aktivitet på iallafall!

Yogamamma sa...

men det där är så svårt tycker jag, såvida man inte kalibrerar stegräknaren. Jag menar, vi är ju alla olika långa och tar olika långa och korta steg.
Men 10 000 anses väl vara det man ska gå varje dag. Liksom.
Och det kommer jag upp i när jag går långpromenader. Till det får jag sedan lägga till alla vändor hit och dit i det som inte är långpromenader.

Kajsa sa...

Aha, okej. Men som sagt, ska man upp över 10.000 per dag så måste man göra mer än bara åka till jobbet.