tisdag, augusti 14, 2007

Hemknark


Jag är inte hemnetberoende. Bara för att jag gått ner till fem timmars sömn per natt för att hinna kolla igenom allt nyinkommet i alla län. Har insett att om jag måste prioritera, vilket jag naturligtvis måste eftersom jag inte är mångmiljonär, så tar jag hus framför läge. Ska jag ha ett fritidshus så måste det nog vara ett hus där det går att njuta även av eventuella regnveckor eller riktigt tråkiga vinterdagar. Njuta av att vara inne i huset, alltså. Någon som vet något bra ställe i Sverige? Eller något ställe man bör undvika? Tusen frågor snurrar just nu i våra hjärnor som hur mycket mygg är det egentligen längs Dalälven och var längs kusterna luktar det av pappersbruk? Sen en sak till; vi ska inte köra dit. Vi ska åka tåg. Eller buss. Alltså blir det troligen inne i eller i anslutning till något samhälle. Helst litet samhälle naturligtvis. Puh, det är mycket att tänka på.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Österlen funkar i alla väder. Men det är inte så billigt förstås...

//Sofia

Anonym sa...

Hittade några asfina fritidshus kring Gnesta och Katrineholm när jag kollade för några dagar sen.

Anonym sa...

Måste bara skicka denna länk till ett underbart hus i småland där jag växte upp. Inte särskilt billigt men tänk vad du får för samma pris i innerstan? Blev nästan sugen på att flytta tillbaks till Sverige när jag så det. Annars rekommenderar jag trakterna kring Helsinborg, Eslöv, i Skånde. Nära till Europa och du kan få ett urvackert torp för 400.000 - det är ju ingenting!

http://www.svenskfast.se/Templates/ObjectView.aspx?objectid=2SKK5S74PCERLCRB

Anonym sa...

Fast du kanske inte vill flytta ifrån Stockholm förstås.? Tänkte inte på det :-)

Kajsa sa...

Sofia: Österlen ja... hm, inte så billigt.

Cecilia: Det ska jag kolla upp.

Mumin: Jodå, från Sthlm blir det, annars har vi inte råd. Men inte permanent naturligtvis. Helsingborg tycker jag är lite väl långt bort, dock.

Kajsa sa...

Mumin: Tyvärr är huset du länkade till borttaget - antagligen redan sålt! Så det verkar ju ha varit poppis. :-)

Anonym sa...

Nej den är inte borta; det blev nog bara fel när du klickade på länken. Kolla igen pà hemsidan www.svenskfast.se och i sökrutan skriver du BODA. Då dyker huset upp. Du måste bara kolla in det! Det är en liten svensk dröm. 8 rum och kök intill en sjö och med designkök....